Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin: Afirmația lui Biden despre un plan al Rusiei de a ataca NATO e un nonsens total

Președintele rus Vladimir Putin a catalogat drept un ”nonsens total” declarația omologului său american, Joe Biden, prin care a avertizat că Rusia va ataca un stat membru NATO dacă va câștiga războiul din Ucraina.

De asemenea, liderul de la Kremlin a dat asigurări că Rusia nu este interesată să lupte cu NATO.

"Este un total nonsens şi cred că preşedintele Biden înţelege acest lucru", a afirmat Vladimir Putin într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică Rossiya, potrivit Agerpres.

Cu câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale, Putin consideră că a fost vorba despre o încercare a liderului de la Casa Albă de a-şi justifica ”politica eronată” faţă de Rusia.

”Rusia nu are motive, nu are interese - nici geopolitice, nici economice, politice ori militare - să lupte cu ţări NATO", a mai afirmat preşedintele rus, conform sursei citate.

La 6 decembrie, președintele american Joe Biden a avertizat că, dacă Putin va câștiga războiul din Ucraina, Rusia va ataca un stat membru NATO, fără a oferi dovezi suplimentare pentru această remarcă, notează Reuters.

"Dacă Putin va cuceri Ucraina, nu se va opri acolo", a spus Biden.

Liderul de la Casa Albă a avertizat că Putin va ataca un aliat NATO, iar atunci ”vom avea ceva ce nu dorim și pe care nu îl avem astăzi: trupe americane luptând împotriva trupelor rusești

Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige", a spus Biden.

Moscova a reacționat ca urmare a declarațiilor liderului democrat. Potrivit agenției ruse Ria, ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a precizat că afirmațiile lui Biden privind un potențial conflict SUA-Rusia au fost "o retorică provocatoare, inacceptabilă pentru o putere nucleară responsabilă".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE