Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia spune că alegerile prezidențiale din martie pot fi organizate și în teritoriile ocupate

Ministerul rus al Apărării și Serviciul Federal de Securitate au anunțat că alegerile prezidențiale de anul viitor pot fi organizate și în teritoriile ocupate din Ucraina. Este vorba, în special, de regiunile Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk.

Rusia vrea ca și cetățenii din teritoriile ocupate să voteze

Anunțul a fost făcut în cadrul consultărilor organizate în acest sens de Comisia Electorală Centrală de la Moscova. La discuții au participat și șefii administrațiilor de ocupație numiți de Kremlin.

Kievul a condamnat vehement intențiile Rusiei de a desfășura alegeri în teritoriile ocupate și a făcut apel la comunitatea internațională să condamne acțiunile Moscovei. Autoritățile ucrainene au avertizat, de asemenea, că toți cei care vor participa la scrutin riscă pedepse penale.

Alegerile prezidențiale din Rusia de vor desfășura, în premieră, timp de trei zile, în perioada 15-17 martie 2024. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, deja și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de șase ani. Dacă va fi reales, acesta va fi unul dintre cei mai longevivi conducători din istoria Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE