Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin, avertisment referitor la aderarea Finlandei la NATO. ”Nu erau niciun fel de probleme acolo, dar acum vor fi”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că integrarea Finlandei în NATO în acest an va crea ”probleme” şi a dispus o consolidare militară la granița de nord-vest.

Relațiile dintre Rusia și Finlanda s-au deteriorat considerabil pe fondul invaziei ruse din Ucraina în februarie 2022, ceea ce a determinat Finlanda să se alăture NATO în aprilie.

Vladimir Putin a criticat decizia statului finlandez de a adera la Alianța Nord-Atlantică.

”Nu erau niciun fel de probleme acolo, dar acum vor fi, pentru că vom înfiinţa districtul militar Leningrad şi vom concentra acolo un anumit număr de unităţi”, a explicat Vladimir Putin într-un interviu difuzat duminică la televiziunea publică rusă, potrivit agenției Reuters, citate de Agerpres.

Mai mult, liderul de la Kremlin a precizat că statele occidentale sunt cele care ”au antrenat Finlanda în NATO”, în condiţiile în care ”toate diferendele, inclusiv cele teritoriale de la mijlocul secolului XX, sunt demult reglementate”..

Finlanda a anunțat joi, din nou, închiderea completă a graniței cu Rusia, la câteva ore după redeschiderea a două puncte de trecere,

Guvernul de la Helsinki a transmis că Moscova încurajează trecerea migranţilor, acuzații respinse de Kremlin. Rusia și Finlanda au o frontieră comună de 1340 kilometri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE