Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Răspunsul lui Putin pentru ”Putin” generat de inteligența artificială. ”O singură persoană ar trebui să arate ca mine”

Președintele rus Vladimir Putin a părut confuz și, pentru moment, și-a găsit cu greu cuvintele, după ce ”sosia” sa generată de inteligența artificială i-a adresat o întrebare în timpul unei conferințe de presă organizată la Moscova.

Un clip video cu președintele Rusiei generat de inteligența artificială a fost prezentat în cadrul conferinței de presă, organizate la Moscova. Personajul creat cu ajutorul AI l-a întrebat pe Vladimir Putin câte sosii are și care este opinia sa despre riscurile folosirii acestei tehnologii.

”Bună ziua, Vladimir Vladimirovici! Sunt student și învăț la Universitatea de stat din Sankt Petersburg. Vreau să vă întreb dacă este adevărat că aveți multe sosii? De asemenea, ce părere aveți despre pericolele pe care inteligența artificială și rețelele neuronale le aduc în viața noastră? Vă mulțumesc”, a fost întrebarea adresată lui Putin care a stârnit amuzamentul oamenilor prezenți în sala de conferință.

Președintele rus, confruntat de ”Putin” generat de AI: ”Este prima mea sosie”

Putin a avut o ușoară ezitare până să ofere un răspuns, după patru ore de la începerea conferinței-maraton.

”Ei bine, înțeleg, poți să semeni cu mine și să vorbești cu vocea mea. Dar m-am gândit și am decis că doar o singură persoană ar trebui să arate ca mine și să vorbească cu vocea mea - acea persoană voi fi eu”, a răspuns președintele rus.

”Este prima mea sosie, apropo”, a adăugat liderul de la Kremlin, conform Reuters.

În presa occidentală apar adesea speculații potrivit cărora Putin ar avea una sau mai multe sosii care participă, în locul său, la evenimente publice, din cauza unor presupuse probleme de sănătate.

De cealaltă parte, Kremlinul a negat acest lucru și a anunțat că starea de sănătate a președintelui rus este excelentă.

Putin nu folosește telefoane mobile sau Internetul, susține un ofițer rus de informații care a dezertat

Președintele rus Vladimir Putin trăiește într-un "vid informațional" și evită să folosească telefonul mobil sau Internetul pentru a se informa, a afirmat un ofițer de informații rus, care a dezertat anul trecut, potrivit Business Insider.

"În toți anii în care am lucrat în servicii, nu l-am văzut nici măcar o dată cu un telefon mobil", a spus Gleb Karakulov, fost căpitan în cadrul Direcției Prezidențiale de Comunicații a Serviciului Federal de Grăniceri, citat de the Dossier Center for Investigative Journalism.

"Nu folosește internetul sau un telefon mobil. El primește informații doar din cercul său cel mai apropiat, ceea ce înseamnă că trăiește într-un vid informațional”, a adăugat el.

De asemenea, Karakulov a afirmat că Putin ”a pierdut contactul cu lumea”, că își petrece majoritatea timpului în reședințele sale și că "se teme pentru viața sa".

Ofițerul de informații a dezertat și a decis să părăsească Rusia deoarece consideră că Putin este un "criminal de război".

În luna martie, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin, acuzându-l că s-ar face vinovat în cazul deportării ilegale a copiilor ucraineni din regiunile ocupate în Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE