Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mocănița din Bucovina, accident violent cu o mașină. Locomotiva cu abur a deraiat

Mocaniţa, un tren turistic în care se aflau aproape 25 de persoane, a fost implicat într-un accident duminică dimineața în localitatea Moldovița din Suceava. Locomotiva cu abur s-a ciocnit de o mașină care ieșea dintr-o curte, după ce șoferul autoturismului nu i-a acordat prioritate. Impactul a fost atât de puternic încât trenul a deraiat.

VEZI GALERIA
3 imagini

Șoferul mașinii, un bărbat 43 de ani, nu s-a asigurat în momentul în care a ieșit din curtea unei case, iar Mocănița a lovit în plin autoturismul.

”În această dimineață, in jurul orei 10:30, pe raza localității Moldovița, jud. Suceava, un tren turistic tip ,,Mocanita" condus de mecanicul de locomotivă de 53 ani, a acroșat un autoturism care iesea dintr-o curte, condus de către un bărbat de 43 ani.

Mocănița Moldovița - Huțulca, răsturnată din cauza unui șofer neatent

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. In mocăniță erau aproximativ 20 de turisti, care nu au suferit leziuni”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Suceava într-un comunicat.

Atât mecanicul de locomotivă, cât și șoferul autoturismului au fost testați etilotestul. Niciunul dintre bărbați nu a consumat alcool, spun polițiștii.

”Din primele verificări, vinovat de producerea incidentului se face conducătorul auto care nu a acordat prioritate de trecere, acesta fiind sancționat contravențional și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce”, a mai precizat IPJ Suceava.

Șoferul care a provocat accidentul a rămas fără permis de conducere timp de 90 de zile.

Locomotiva Mocăniței urmează să fie repusă pe șine.

”La scurt timp, am luat locomotiva diesel și am coborât turiștii la gară. Banii au fost returnați”, a declarat Vasile Brustur, ghid turistic al trenului Mocănița Huțulca din localitatea Moldovița.

Citește mai multe informații despre topul traseelor de făcut cu trenul prin Europa, în 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE