Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine a fost Inbar Haiman "Pink", tânăra cu cetățenie română ucisă de Hamas

Inbar Haiman "Pink", de 27 de ani, cu dublă cetățenie, română și israeliană, a murit în Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut sâmbătă de Ministerul Român al Afacerilor Externe.

Tânăra a fost răpită de Hamas pe 7 octombrie. Ea se afla la festivalul Nova, cu doi prieteni, unde lucra ca voluntar.

Haiman era din Haifa și rămâne în amintirea celor dragi pentru "creativitatea, altruismul și bucuria de a trăi", potrivit unui comunicat al familiei sale, scrie Jerusalem Post.

Inbar Haiman, artista care "picta lumea în roz"

Tânăra era studentă la Arte și realiza lucrări de artă stradală, pe care le semna cu numele "Pink". Așa era cunoscută în lumea artei.

Familia și prietenii ei au desfășurat o campanie pentru eliberarea acesteia: "Free Pink".

"Inbar a fost o pasăre specială în această lume. Un suflet special care a pictat lumea în roz, cu zâmbetul ei, cu magia ei.

Inbar este o artistă talentată, artistă de graffiti, iubea pisicile și era un fan al lui Maccabi Haifa. În Sâmbăta Neagră plănuia să meargă la un meci de fotbal cu partenerul ei și să plece în vacanță în Sinai.

În această seară s-a anunțat că Inbar a fost ucisă de Hamas. Inima mi se frânge. Condoleanțele mele pentru familie.

Cerul a fost vopsit astăzi în roz, pentru tine, Inbar. Ne vom aminti pentru totdeauna de sufletul tău", a scris pe Instagram Shelly Tal Meron, politician israelian.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe o persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE