Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Puteri sporite pentru polițiștii locali. Vor putea cere documentele șoferilor care încalcă regulile de circulație

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Polițiștii locali vor primi puteri sporite în cazul contravențiilor rutiere. Și asta după ce marți Camera Deputaților a votat un proiect de lege prin care agenții locali să le poată cere documentele șoferilor care încalcă regulile de circulație. De asemenea, pot să aplice amenzi de până la 3.000 de lei.

Amenzi de circulație șoferilor care nu parchează regulamentar

„Cel puțin în București, care este asaltat de mașini, Poliția Locală nu se putea impune în fața conducătorilor auto care sfidau legea și care își lăsau mașinile pe unde apucau. Sunt blocate intersecții, sunt blocate treceri de pietoni, se pune siguranța oamenilor în pericol, viața oamenilor,” a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Până acum, polițiștii locali puteau amenda un șofer care, de exemplu, a parcat neregulamentar doar dacă era prins în flagrant. Agenții locali nu puteau contacta proprietarul mașinii pentru a afla identitatea șoferului și lăsau doar o simplă înștiințare pe care conducătorii auto o puteau ignora fără a fi amendați. Legea trebuie însă promulgată de președintele Klaus Iohannis înainte de a intra în vigoare.

„Până acum, doar Poliția Națională putea să dea amenzi de circulație dacă nu găsea la mașină pe un șofer. De acum, dacă cineva își abandonează mașina pe spațiul verde, își abandonează mașina pe o trecere de pietoni, într-o intersecție, nerespectând semnele de circulație, poate să fie amendat, ceea ce este normal” a adăugat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Distribuie

Taguri