Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noul regulament de parcare din București. Care sunt tarifele și ce amenzi riscă șoferii

Un nou regulament de parcare, de astăzi, în centrul Bucureștiului. Parcarea pe locurile marcate cu albastru, gestionate de Primăria Generală, poate costa chiar și 10 lei pe oră. Ca să se asigure că regulamentul este respectat, municipalitatea a anunțat controale pe străzi, începând de marți. Amenda pentru cei care nu plătesc parcarea este de 200 de lei.

Șoferii din București vor trebui să achite noua taxă dacă parchează pe un loc delimitat cu albastru de Primăria Capitalei. Excepție fac locurile marcate cu alb și cele nemarcate, de exemplu cele de la marginea bordurii, care sunt gratuite. Parcările de reședință care țin de primăriile de sector au un regim diferit.

În centrul Capitalei, șoferii vor trebui să achite 10 lei pe oră pentru primele două ore în care lasă mașina în parcările administrate de municipalitate. Apoi, pentru fiecare oră în plus, șoferii care lasă mașina aici vor trebui să achite câte 20 de lei la fiecare oră.

Pentru zona 1 a Capitalei, șoferii vor plăti 5 lei pentru primele două ore de parcare, apoi 10 lei pentru fiecare oră în plus. În zona 2, fiecare oră de parcare va costa 2 lei 50.

La prima vedere, măsura este de ajutor.

”Mi se pare super ok, poate nu o să mai vină atâta lume, nu o să se mai facă atâta aglomerație. Din punctul meu de vedere, este o idee foarte bună”, a declarat un bucureștean, pentru Euronews România.

Alți șoferi se așteaptă ca situația să se complice și mai mult pe străzile aglomerate ale orașului.

”După ce că nu sunt locuri de parcare... Și banii unde se duc? Se fac alte locuri? O să se parcheze mai mult pe locuri ilegale, unde nu ar trebui să plătească, pe spații verzi, pe trotuare, pe treceri de pietoni.

Această măsură nu va duce la fluidizarea traficului, așa cum își dorește primăria?

Primăria Capitalei pune la dispoziție și abonamente de parcare, care se întind până la un an!”, sunt câteva dintre părerile unor bucureșteni, nemulțumiți de hotărârea Primăriei Capitalei.

Noul regulament de parcare din București intră în vigoare de azi. Firmele vor plăti peste 2.000 de euro pentru un loc de parcare

Cel mai scump abonament anual se plătește în zona 0 a Capitalei, circa 9.450 de lei pe an.

Locurile de parcare vor putea fi cumpărate și de firme. În cazul lor, prețurile variază de la 2.520 de lei pe an în zona 2 la 12.600 de lei în zona 0 a Capitalei. Verificarea plății parcării cade în sarcina angajaților companiei Parking București.

Aceștia vor identifica mașinile care nu au plătit cu ajutorul unui sistemul informatic și vor transmite șoferului cât are de achitat. Cei care parchează fără să plătească pe spațiile municipalității ar fi putut fi taxați suplimentar și până acum.

Regulamentul privind parcarea este în vigoare din 2019, însă abia de marți, 16 august, este pus în aplicare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE