Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcările din Constanța și Mamaia ar putea deveni gratuite. Primarul Constanței vrea implementarea propunerii cât mai repede

Parcarea în Mamaia și Constanța ar putea fi gratuită pe timpul nopții. Este anunțul primarului Constanței, în urma discuțiilor cu hotelierii din stațiune care s-au plâns că prețurile prea mari la parcare i-au alungat pe turiști.

Această facilitate ar putea fi valabilă între orele 22:00 și 08:00, transmite într-un mesaj pe Facebook, reprezentanții primăriei Constanța.

„Am luat decizia de a propune consilierilor locali o schimbare importantă în ceea ce privește implementarea regulamentului parcărilor din oraș: eliminarea obligativității plății locurilor de parcare din Constanța și Mamaia între orele 22:00 și 08:00.

Având în vedere contextul economic în care ne aflăm, am luat această hotărâre din dorința de a mai scădea din presiunea care apasă pe umerii constănțenilor și a turiștilor care aleg să-și petreacă concediul în orașul nostru.

Este o modificare ușor de implementat, care nu necesită o consultare publică, dat fiind că are rolul de a reduce din obligațiile cetățenilor.”, a declarat primarul din Constanța.

„Este un stres, să vreau să ajung la mare și să stau 2-3 minute să plătesc parcarea. Trebuie eliminat acest stres. Prețul unui șezlong a ajuns la prețul unei camere. Nu este normal ce se întâmplă. Este un prim plan cu care venim, în sprijinul turistului și a operatorului economic. Turiștii români au redescoperit litoralul românesc, dar e posibil să-i pierdem. Aș vrea să-i recuperăm și pe turiștii străini. Plajele ar trebui să fie gratuite, șezlongul gratuit. Plaja ar trebui să ajungă fără alte costuri la hotel și hotelul să ofere gratuit șezlonguri pe bucata de plajă respectivă, a spus Cristian Radu, Primarul Mangaliei, în direct pentru Euronews, la emisiunea„ Bună Seara, România”.

Cum vor fi închiriate locurile de parcare

Mai mult, propunerea vine la pachet și cu simplificarea modului în care hotelierii pot închiria cele 7000 de locuri de parcare din stațiunea Mamaia.

”Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament cu care să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, după cum procedam până acum. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 7000 disponibile.

Primăria Constanța asigură cadrul de funcționare și desfășurare a sezonului estival la fel ca în alți ani, dar anul acesta este unul dificil și resimțim toate tulburările la care planeta a fost supusă începând cu 2020. Criza energiei și combustibilului a determinat scumpiri în lanț, pe care, din păcate, le-am resimțit cu toții, indiferent că suntem autorități, comercianți, hotelieri sau turiști. Au crescut prețurile pentru carburanți, au crescut costurile cu energia electrică, aprovizionarea a devenit mai scumpă, prețurile alimentelor au crescut și ele.

Toate aceste lucruri au lovit în întreaga populație. Noi, Primăria Municipiului Constanța, avem datoria să facem tot ce ne stă în putință pentru a construi un cadru propice dezvoltării și organizării în cele mai înalte condiții a sezonului estival. Sunt sigur că decizia pe care am luat-o va avea un impact pozitiv și imediat și că orașul Constanța, cu locuitorii, turiștii și agenții economici de aici, vor avea numai de câștigat de pe urma acesteia.

Voi convoca o ședință a Consiliului Local pentru a supune această propunere la vot.”, a adăugat edilul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE