Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețurile la cazare în zona Constanța-Mamaia s-au dublat în acest weekend. Unele camere se închiriază cu 1.500 de lei pe noapte

Cel mai aglomerat weekend din această vară a dus la dublarea prețurilor la cazare în zona Constanța - Mamaia. Puținele camere rămase libere se închiriază acum cu tarife care pornesc de la 1.500 de lei pe noapte.

Tarifele pornesc de la 1.500 de lei pe noapte

În afară de banii de cazare, tinerii sunt dispuși să mai dea pentru distracție între 1.000 și 2.500 de lei, mai ales că mulți au venit pe litoral atrași de festivalul de muzică electronică Neversea.

O tânără a venit la mare împreună cu fratele ei. Recunoaște că s-a hotărât în ultimul moment când prețurile la cazare explodaseră deja.

Turistă: „29 de milioane pentru patru zile. Partea bună este că e la 500 de metri de plajă. Singurul beneficiu e că are și aer condiționat, cel mai important lucru pe căldura aceasta.”

Reporter: „Cu tot cu restul cheltuielilor de aici cât ajungi să plătești?”

Turistă: „Cam 50- 60 de milioane.”

Tot pe cheltuiala părinților a venit la mare și o altă tânără.

Turistă: „Părinții s-au pregătit din timp.”

Reporter: „Cât au pus deoparte părinții pentru tine, pentru festival?

Turistă: „2.000, cam așa.”

Tinerii cu buget mai redus au căutat variante mai ieftine de cazare

Tinerii cu buget mai redus au căutat variante mai ieftine de cazare, ca să își permită un weekend de distracție la festivalul care se desfășoară în aceste zile pe plajă.

Turistă: „Am căutat cazare din luna aprilie. Nu am găsit nimic la un preț convenabil, toate prețurile sunt foarte mari, 1.500 de lei pe noapte am găsit, dar am găsit la periferie, la o rudă, și așa am ajuns aici, că altfel era prea mult.”

Chiar și în aceste condiții, locurile de cazare din zona Constanța-Mamaia s-au epuizat rapid, iar cine vine în ultimul moment trebuie să scoată din buzunar peste 300 de euro pe noapte.

Bianca Matea, manager vilă: „Mai avem patru camere duble disponibile, iar prețul pornește de la 1.500 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus pentru două persoane.”

Reporter: „În mod normal cu cât se vinde o cameră?”

Bianca Matea, manager vilă: „În mod normal o cameră este 700 de lei pe noapte, deci, practic, s-a dublat.”

Cristian Bărhălescu agent turism: „Cei mai norocoși au fost cei care și-au luat cazarea în ziua în care s-a anunțat festivalul, atunci când erau tarifele foarte mici, pentru că, ulterior, tarifele s-au ridicat foarte tare, așa cum se ridică peste tot atunci când ai un eveniment de asemenea anvergură.”

Și nu doar cazarea s-a scumpit în această perioadă. La festival, cine vrea să mănânce și să se răcorească cu apă, suc sau un cocktail, cheltuie cel puțin 70-80 de lei. 260.000 de tineri sunt așteptați să petreacă în aceste zile la festivalul din Constanța, așa că sumele cheltuite în acest weekend, la mare, vor fi de ordinul milioanelor de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE