Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Turciei condamnă criticile primite: „Este imposibil să fii pregătit pentru a face față unui dezastru ca acesta”

Peste 15 mii de oameni și-au pierdut viața în urma seismelor care au afectat Turcia și nordul Siriei, iar numărul răniților depășește 60 de mii numai în Turcia. Președintele Recep Tayyip Erdogan a luat apărarea guvernului său cu privire la reacția de intervenție la cele două cutremure catastrofale, și a spus că a fost imposibil să se pregătească pentru amploarea dezastrului.

Turcii s-au plâns de lipsa de echipament

Recep Tayyip Erdoğan a condamnat criticile din ce în ce mai numeroase la adresa modului în care autoritățile turce au intervenit în urma cutremurelor. În prima sa vizită în zona dezastrului, președintele Turciei a recunoscut că există deficiențe în modul în care guvernul său a reacționat, dar a promis că nimeni nu va fi lăsat în stradă.

Mulți turci s-au plâns de lipsa de echipament și de sprijin în timp ce așteptau, ascultând strigătele de ajutor, incapabili să-și salveze rudele și vecinii prinși sub dărâmături.

„Cu siguranță că au existat deficiențe, deoarece condițiile au fost foarte clare. Este imposibil să fii pregătit pentru a face față unui dezastru ca acesta,” a declarat Recep Tayyip Erdoğan , președintele Turciei.

Peste 13 milioane de persoane au fost afectate

Locuitorii din orașul Antakya așteaptă ajutor pentru a-i salva pe cei dragi lor. Printre focuri de tabără, aceștia stau în frig în fața caselor prăbușite, unde rudele lor sunt încă îngropate.

„Sunt patru persoane sub dărâmături. Am scos doi și doi sunt încă înăuntru de ore întregi. Le auzim strigatele de ajutor. Avem nevoie de echipe de salvare. Fac apel la întreaga lume și la comunitatea internațională să ne ajute să salvăm copiii,” a declarat un bărbat.

Cu toate acestea, oamenii continuă să spere, încurajați de imagini ca aceasta. Este vorba de salvarea unui bebeluș scos dintre dărâmături după 68 de ore.

În total, peste 13 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de cutremure, potrivit autorităților. Experții se aștepta ca numărul morților din ambele țări să crească, deoarece sute de clădiri prăbușite în multe orașe au devenit practic morminte pentru oamenii care dormeau când a avut loc cutremurul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE