Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremurul, prin ochii locuitorilor din Adana: „Am fugit panicați pe stradă, era înspăimântător”

Oamenii din Adana povestesc momentele teribile prin care au trecut în timpul cutremurelor care au zguduit Turcia și Siria, la începutul săptămânii. Cei mai mulți nu au curaj să se întoarcă în apartamentele care au rezistat seismului, alții merg zilnic să vadă ruinele.

Colegii noștri de la Euronews Bulgaria au vorbit cu supraviețuitorii din zonă. În pofida tragediei, aceștia nu și-au pierdut speranța și puterea de a zâmbi.

Locuitorii din Adana se întorc în fiecare zi la ceea ce a mai rămas din casele lor

Locuitorii din Adana se întorc în fiecare zi la ceea ce a mai rămas din casele lor sau ale rudelor. Oamenii nu pot da uitării momentele teribile prin care au trecut.

Locuitor: „Cutremurul a durat trei minute și jumătate. Am fugit panicați. Tot felul de obiecte au început să cadă din clădire. Am fugit pe stradă, era înspăimântător. Tatăl meu se simțea foarte rău, la fel și mama. Eram cu toții foarte speriați. Drumurile au fost închise. Au sosit ambulanțele și am început să ajutăm răniții.”

Bej Dad își amintește de cutremurul din '98, dar spune că cele de acum sunt fără precedent.

Locuitor: „Dormeam și, brusc, am simțit o zguduitură. Am încercat să mă ridic, m-am îmbrăcat și am ieșit cât de repede am putut.”

Oamenii au pierdut totul în câteva minute. Unii dintre ei spun că vor merge la țară sau se vor muta la rude, pentru o perioadă. Alții, care au rude în Marea Britanie, susțin că nu intenționează să își părăsească țara.

Zeci de oameni, care au rămas pe drumuri sau cărora le este teamă să se întoarcă în case, se adună seara, în jurul focului, sub cerul liber.

Oamenii se străduiesc să-și păstreze zâmbetul pe buze

Locuitor: „Este înspăimântător, pentru că o magnitudine de 7.8 este prea mult pentru apartamentele noastre. Am încercat să ne salvăm familiile de sub ruine, însă a venit al doilea cutremur.”

Umud povestește că a încercat să salveze cât de mulți oameni a putut, însă nu a fost posibil.

Locuitor: „Nu ne simțim în siguranță, pentru că unele apartamente sunt afectate, sunt crăpături în ziduri. Trebuie să stăm în spații largi, deschise, fără blocuri în apropiere.”

În pofida vremurilor grele pe care le trăiesc, oamenii se străduiesc să-și păstreze zâmbetul pe buze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE