Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eforturile echipei de căutare-salvare din România continuă în Turcia. Un adolescent a fost scos de sub dărâmături după aproximativ 70 de ore

Echipele de căutare-salvare trimise de autorităţile române în Turcia au salvat patru persoane. Printre aceștia s-a numărat și un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături aproximativ 70 de ore, a cărui salvare a fost îngreunată de o replică a cutremurului  cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter.

După 20 de ore de intervenție, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânăr, acesta fiind conștient. Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România a mai desfășurat două misiuni de căutare în două site-uri diferite, dar nu au fost găsiți supraviețuitori.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursa imagini: DSU

Echipele de salvare, formate din aproape 120 de persoane

„În prezent, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În acest site sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin,” a adăugat Departamentul pentru Situații de Urgență într-o postare pe Facebook.

La acest moment, în Turcia, sunt prezente două echipe de sprijin din România, care însumează  aproape 120 de persoane și sapte câini utilitari. Acestea sunt formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin. Cele două echipe însumează

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE