Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O nouă specie de șarpe, denumită după actorul Harrison Ford: Tachymenoides harrisonfordi

O nouă specie de şarpe, descoperită în Peru, a fost botezată după Harrison Ford în semn de omagiu, relatează miercuri DPA/PA Media, citată de Agerpres. Reptila a primit denumirea ştiinţifică Tachymenoides harrisonfordi.

Harrison Ford este cunoscut în special pentru interpretarea arheologului Indiana Jones, personaj care urăşte şerpii.

Harrison Ford: „Şarpele are ochi în care te poţi îneca şi îşi petrece cea mai mare parte a zilei la soare, lângă o băltoacă cu apă murdară - probabil că am fi fost prieteni la începutul anilor '60. Cu toată seriozitatea, această descoperire te face să simţi smerenie. Este o aducere aminte a faptului că mai sunt atât de multe de aflat despre lumea noastră sălbatică - şi că oamenii sunt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă", a declarat actorul american, cunoscut pentru implicarea pe care o are în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

„Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse şi chiar în acest moment un milion de specii sunt în pragul pieirii. Avem un mandat existenţial de a repara relaţia noastră nefuncţională cu natura şi de a proteja locurile care susţin viaţa”, a mai transmis Ford, pentru Conservation International.

Tachymenoides harrisonfordi, inofensiv pentru oameni

Descoperirea noii specii de şarpe este rezultatul unei colaborări între cercetători din Peru şi Statele Unite şi a fost realizată în Parcul Naţional Otishi din Peru.

Tachymenoides harrisonfordi este un şarpe suplu, care măsoară la maturitate doar 40 de centimetri și este inofensiv pentru oameni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE