Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

May the 4th be with you. Fanii Star Wars sărbătoresc ziua universului creat de George Lucas

Publicat de: Euronews

Fanii Star Wars din întreaga lume sărbătoresc joi ziua „May the Fourth be With you!” Expresia a pornit de la un joc de cuvinte în limba engleză - ”May the Fourth be with you", sună foarte asemănător cu ”May the Force be with you” (Forța fie cu tine!), care este salutul folosit de cavalerii jedi în film.

Expresia a fost folosită prima dată în 1979, într-un afiș prin care Partidul Conservator Britanic a felicitat-o pe Margaret Thatcher pentru obținerea fotoliului de prim ministru al Marii Britanii pe data de 4 mai. Primul eveniment Star Wars organizat pe 4 mai a avut loc în 2011 la Cinematograful Undergound din Toronto. Un an mai târziu compania Disney a cumpărat studioul de producție LucasFilm şi a marcat în mod oficial Ziua Star Wars printr-o serie de evenimente tematice în 2013. Pentru a marca această zi, mai multe televiziuni din lume transmit pe 4 mai toate filmele din franciză, în ordine cronologică. Seria de filme Star Wars a adus încasări cumulate de miliarde de dolari.

Carrie Fisher a primit post-mortem o stea pe Aleea Celebrităților de la Hollywood

Cu ocazia May the Fourth, actrița Carrie Fisher a primit o stea pe Aleea Celebrităților de la Hollywood (Hollywood Walk of Fame, în semn de omagiu față de artista care a interpretat rolul Prințesei Leia, unul dintre cele mai îndrăgite personaje din seria Star Wars (Războiul Stelelor). Carrie Fisher (foto) a murit în 2016.

Potrivit Euronews.com, Carrie Fisher nu este prima actriță din Star Wars care a primit această distincție. Harrison Ford și Mark Hamill, alături de care a jucat în peliculă, au stele pe celebrul bulevard din Hollywood.

Stelele celor trei actori se află în apropierea locului în care a avut loc debutul filmului ”Star Wars” în anul 1977.

Fanii au făcut demersuri mai mulți ani pentru ca Prințesa Leia Organa să primească o stea pe Aleea Celebrităților de la Hollywood.

Cea de-a 2.754 stea de pe Aleea Celebrităților i-a fost acordată lui Carrie Fisher, iar Billie Lourd, fiica actriței, va primi distincția în numele mamei sale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE