Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sigla Hollywood, simbolul divertismentului american, primește o nouă înfățișare

Celebrul semn Hollywood de pe dealurile orașului Los Angeles primește o nouă înfățișare. Literele sunt revopsite, înainte de centenarul de anul viitor.

Muncitorii, înarmati cu aproape 1000 de kilograme de vopsea, lucrează la înfrumusețarea celor nouă litere care formează inscripția simbol a cinematografiei americane. Celebrul semn din Los Angeles trebuie să fie pregătit pentru centenarul din 2023.

Simbolul industriei divertismentului din America

Jeff Zarrinnam, președintele companiei Hollywood Sign Trust: „Îl spălăm sub presiune. Șlefuim zonele cu rugină. Îl amorsăm și, în cele din urmă, îl pictăm.”

Celebrul semn a fost ridicat inițial în 1923, pentru a promova un proiect imobiliar: „Hollywoodland”, în traducere „Ținutul Hollywood”. După decenii în care a fost neglijată, în 1978, sigla a fost înlocuită cu una pe care scria simplu Hollywood. Acum, la fiecare zece ani, literele, înalte de 13 metri și lungi de 100, sunt revopsite.

Jeff Zarrinnam, președintele companiei Hollywood Sign Trust: „Acum, (n.red. sigla) reprezintă nu numai locul Hollywoodului, ci înseamnă industria divertismentului, iar Los Angeles este capitala mondială a divertismentului.”

Zona în care sunt amplasate celebrele litere este foarte bine protejată, iar accesul publicului este interzis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE