Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”The Last Movie Stars” - o poveste de iubire de jumătate de secol. Protagoniști: Paul Newman şi Joanne Woodward

Povestea lor de iubire a durat 50 de ani și este considerată una dintre cele mai frumoase de la Hollywood. Au jucat împreună în anul 1958 în filmul „Lunga vară fierbinte”. Atunci au devenit un cuplu. Este vorba despre Paul Newman şi Joanne Woodward, doi dintre cei mai respectați și iubiți actori de la Hollywood.

Lor le este dedicată seria de documentare așteptată de milioane de fani din întreaga lume: The Last Movie Stars. Actorul Ethan Hawke este cel care a regizat și realizat documentarul despre iubirea dintre cele două legende ale cinematografiei.

Ai o mare responsabilitate, mai ales o responsabilitate față de public. Trebuie să te asiguri că publicul înțelege de ce merită să ascultăm poveștile acestor doi oameni. Nu vrei ca documentarul să fie prea lung, dar trebuie să știi și ce anume să păstrezi dintr-un interviu genial pe care l-au acordat astfel de oameni. Este ceea ce, metaforic vorbind, rămâne după ce valurile au lovit un castel de nisip. Încerc să păstrez elementele esențiale din viața lor, să urmăresc corect povestea lor, să stârnesc interesul publicului. Au fost momente în care lucrurile au ieșit exact cum trebuia. Ca și cum, ca să folosesc sintagma potrivită, până la a-ți pierde răsuflarea, mai ales că ne ajută și Martin Scorsese, iar asta pune presiune pe ceea ce faci. M-a făcut să conștientizez că trebuie să fac lucrurile perfect, pentru că publicului îi pasă cu adevărat de acești oameni”, spune Ethan Hawke, actor și regizor

Este întotdeauna greu să pătrunzi în intimitatea unei familii de actori celebri. Există și părți despre care fiecare membru al familiei ar vrea să vorbească mai puțin, spre deloc. Pentru că țin de istoria personală și de memoria intimă a unor oameni și abia mai apoi a unor actori faimoși.

Familia unui star de cinema simte altfel ideea unui documentar. E vorba despre persoanele pe care ei le iubesc, nu despre subiectul unei serii tv. Este vorba despre mama și tatăl lor. Dar sunt și suficient de inteligenți încât să înțeleagă că documentarul trebuie să aibă sens, să fie bine construit, nu doar praf în ochi aruncat publicului. Ei conștientizează asta. Vreau să-i știu mulțumiți, dar și să fac un documentar foarte bun.

Apoi, și ca actor, am simțit o responsabilitate față de profesia mea. Sunt foarte norocos să am atât de mulți prieteni talentați care mă ajută la acest documentar. Am vrut să le facă plăcere că m-au ajutat, nu să creadă că am profitat de ei. Am vrut cumva ca acest documentar să fie ca o scrisoare de dragoste adresată profesiei noastre.

Dacă documentezi atent viața lui Paul Newman, îți dai seama că el nu a avut niciodată intenția de a-și publica biografia. Pentru mine a fost amuzant să povestesc despre el cu prietenii lui. Pentru Paul Newman ar fi fost o provocare să-și depene amintirile, mai ales că n-a avut niciodată intenția asta. Dar cred că s-ar bucura să afle că au făcut-o alții pentru el”, spune Ethan Hawke, regizorul The Last Movie Stars.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE