Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De la cinema, la războiul ucrainean. Oleg Sentsov luptă pentru eliberarea țării sale

Războiul din Ucraina a distrus țara și a afectat soarta a milioane de oameni. Cunoscutul regizor de film ucrainean Oleg Sentsov, care a petrecut câțiva ani într-o închisoare din Rusia, este unul dintre cei cărora invazia le-a schimbat viața definitiv.

Regizorul Oleg Sentsov putea fi unul dintre cei care stau deoparte de război, doar că a ales să se alăture forțelor de eliberare a Ucrainei.

„M-am odihnit puțin într-o închisoare rusească, după aceea m-am întors la cinema, iar acum sunt în armată. Nu știu ce voi face 10 ani mai târziu, pentru că mi-am schimbat viața de multe ori”, mărturisește Oleg Sentsov, regizor, voluntar în armata Ucrainei.

În urmă cu numai un an, Sentsov își prezenta filmul cu gangsteri "Rhino", la prestigiosul festival de film de la Veneția. Acum luptă cu arma în mână.

„Rusia vrea să preia vechea colonie, Ucraina, dar Ucraina nu este o colonie. Ucraina este o țară independentă și are o națiune foarte curajoasă care va lupta împotriva oricăror agresiuni”, spune regizorul.

Până când lucrurile vor reveni la o viață normal, Sentsov și-a mutat familia în siguranța, la Liov, în vestul țării și e convins că Ucraina va învinge.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE