Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Artistul francez care desenează povești pe zidurile din Kiev

Un artist graffiti, cunoscut în Franța sub numele de Christian Guemya sau C215, a călătorit în Ucraina pentru a picta pe ziduri desene despre pace în această vreme de război, potrivit euronews.com.

În ciuda pericolului, C215 a simțit că „nu are de ales” decât să vină chiar în Ucraina, după ce s-a întâlnit cu ucraineni și s-a întrebat timp de câteva zile ce ar putea face mai mult pentru a-i ajuta.

”Nu doar eu am decis să vin în Kiev. Mai mult picturile mele au decis pentru mine”, a declarat artistul pentru AFP.

În tot acest timp, cetățenii se opreau din drumul lor și făceau poze.

Povestea lui C215

C215 s-a născut într-o suburbie din Paris, mama lui fiind o adolescentă, care s-a sinucis, iar apoi o despărțire dureroasă l-a făcut să se cufunde în depresie.

După acest moment, el a renunțat la locul său de muncă pentru a începe să facă graffiti-uri.

Această tehnică poate fi văzută acum în mai multe locuri din jurul Kievului, inclusiv pe un panou de lângă turnul de televiziune al orașului, care a fost bombardat în luna martie, cinci persoane fiind ucise atunci.

El a desenat, de asemenea, pe zidurile din vestul orașului Liov, unde o rachetă a lovit un depozit de petrol.

 ”Un copil este nevinovat, un copil nu trebuie să facă față războiului, iar în acest război sunt milioane de mame și copii care sunt răspândiți în toată Europa”, a spus el.

C215 spune că se întoarce în Franța în curând, dar cu siguranță va reveni în Kiev.

Nu cu mult timp în urmă, Kievul încă se dezvolta ca destinație pentru iubitorii de artă

Artiștii au creat, de-a lungul timpului, peste 150 de picturi pe pereții clădirilor din Kiev, iar această tendință se afla în expansiune, până când forțele ruse au invadat Ucraina.

După invazia rusă, Christian Guemya, fost colaborator al lui Banksy, a realizat o pictură murală uriașă cu o fată, în culorile drapelului ucrainean, acoperind o parte a unui bloc de apartamente din Paris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE