Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noul SUV Dacia bazat pe Bigster ar putea fi prezentat la Salonul Auto de la Paris. Mașina va fi produsă în România

Conceptul Dacia Bigster ar putea lua forma unui vehicul de serie ce va fi lansat, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Paris (Mondial de l’Auto), eveniment programat să aibă loc la mijlocul lunii octombrie. Oficialii Dacia spun că SUV-ul din segmentul C va fi produs la fabrica din Mioveni.

Poze spion cu ceea ce pare a fi noul model Dacia, surprins în timpul unor teste, au fost făcute publice de Carscoops. În spatele camuflajului se distinge un SUV, cu dimensiuni mai mari decât ale lui Dacia Duster. S-ar asemăna cu conceptul Bigster, pe care producătorul auto român l-a prezentat în ianuarie 2021.

De altfel, specialiștii din domeniul auto anticipează că noul model Dacia va avea la bază conceptul Bigster.

SUV-ul bazat pe Dacia Bigster, lansat pe piață în 2025

Renault, proprietarul Dacia, își propune ca prin Dacia Bigster să se impună pe piața Suv-urilor de segment C. Construit pe platforma CMF-B, noul SUV va fi lansat pe piață anul viitor.

”Un nou vehicul bazat pe conceptul Bigster, care va fi lansat în 2025, va fi produs la uzina de la Mioveni, în România. Conceptul Bigster este un vehicul de 4,6 m lungime, robust și spațios, care oferă tot ceea ce se cere unui SUV din segmentul său”, au precizat oficialii Dacia, într-un comunicat.

Noul SUV Dacia va urma să fie disponibil atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală.

”Această platformă conferă Dacia o mare agilitate, ajutând marca să își accelereze planul de afaceri pentru a susține lansarea planului său de produse și, în special, pentru a lansa o ofensivă în segmentul C”, au mai precizat reprezentanții Dacia.

Tot din 2025, Dacia debutează în Campionatul Mondial de Raliuri culminând cu celebra cursă Dakar. Iar la volan se va afla cel mai valoros pilot de raliuri al tuturor timpurilor: Sebastian Loeb, dar și Cristina Gutierrez, a doua femeie din istorie care a câștigat o etapă în faimosul raliu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE