Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dacia Spring facelift a fost lansată. Noi elemente de design, inspirate de la Duster

Dacia Spring primește primul facelift, la trei ani de la momentul lansării modelului electric pe piață. Prin această restilizare, noua mașină de oraș primește noi elemente de design împrumutate de la Dacia Duster 2024, oferă o autonomie de 220 de kilometri, precum și posibilitatea ca bateria să se încarce de la 20% la 80% în 45 de minute.

Modelul Spring este echipat cu două motoare electrice, 5 uși și un portbagaj de 308 l, spun oficialii Dacia.

VEZI GALERIA
4 imagini

Felul în care arată acum Dacia Spring, după facelift, se datorează unui efort comun depus de studiourile de design din Paris și București. Atât la interior, cât și la exterior sunt elemente de design ”împrumutate” de la Dacia Duster. Din acest punct de vedere, Duster devine un soi de donator de tehnologie și design în gama Dacia, notează Autocritica.

Tot de la exterior, au dispărut elementele cromate care au fost înlocuite cu protecții laterale de culoare neagră. În caz de deteriorare, acestea pot fi înlocuite. Noua mașină nu mai dispune de barele de pavilion, fiind eliminate din două considerente: cel al masei totale și cel al îmbunătățirii aerodinamicii oferite de noua caroserie.

Dacia Spring facelift primește noi culori și instrumentar de bord din zona de influență Duster

Dacia Spring facelift mai primește două culori noi - Beige Safari și Brick Red. În total, clienții au la dispoziție șase culori pentru a configura mașina.

De asemenea, noul vehicul electric vine și cu jante mai mari, de 15 inchi, disponibile standard pe versiunile cu motorul cel mai puternic, de 65 de cai-putere.

La interior, Spring facelift aduce o planșă de bord complet nouă. Conține componente regăsite și la Dacia Duster de la volan, la ecrane, butoane și elemente decorative.

De asemenea, instrumentarul de bord este acum digital și dispune de un ecran color de 7 inchi, disponibil standard pe toate nivelurile de echipare. O altă noutate e faptul că Spring poate primi actualizări de la distanță, în sistem over-the-air.

Pentru versiunea Extreme este disponibil standard și un ecran multimedia de 10 inchi, amplasat central (opțional pe Expression). Aceste deservește sistemul de infotainment Media Nav Live, dezvoltat pe platforma Android Automotive.

Mai mult, în pachetul Media Nav Live, șoferul va avea la dispoziție două porturi USB în loc de unul singur și conectivitate Apple CarPlay/Android Auto (fără cablu), notează sursa citată.

Dacia Spring facelift. Prețul nu a fost încă anunțat

Din 2021 și până acum, Dacia a vândut 147.000 de exemplare Spring. Dintre acestea, 61.803 au ajuns la clienți doar în 2023. În 2022 și 2023, Spring a fost al treilea cel mai vândut model electric din Europa (către clienții persoane fizice), conform Autocritica.

Deocamdată, producătorul nu a anunțat prețul Daciei Spring facelift, însă promite că va rămâne cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață. Primele comenzi vor putea fi făcute în primăvară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE