Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Cum arată Dacia Sandrider, noul prototip al grupului Renault pentru Raliul Dakar din 2025

Constructorul auto Dacia a prezentat în mod oficial mașina pe care pilotul francez Sébastien Loeb o va conduce în următoarele trei ediții ale Raliului Dakar.

Dacia a anunțat anterior că va debuta în Campionatul Mondial de Raliuri culminând cu celebra cursă Dakar, din anul 2025.

Dacia Sandrider mașina impresionantă este echipată cu un motor V6 biturbo de 3,0 litri, și o putere de 360 CP și un cuplu de 539 Nm, potrivit Dacia.

Sandrider aretracțiune integrală și o cutie de viteze secvențială cu 6 trepte. Dacia va participa în categoria T1+, iar prototipul Sandrider va utiliza combustibil sintetic furnizat de Aramco.

Echipa de piloți de uzină pentru Raliul Dakar include nume sonore din lumea motorsportului. Printre aceștia se numără Sébastien Loeb, cu nouă titluri de campion mondial de raliuri, Nasser Al-Attiyah, câștigător de cinci ori al Raliului Dakar, și Cristina Gutiérrez Herrero, prima femeie pilot din Spania care a terminat Raliul Dakar în categoria auto și campioană de rally-raid în Spania în categoria feminină.

Noul prototip Dacia pentru raliul Dakar, prezentat de Sébastien Loeb, la Paris

Francezul Sébastien Loeb, de nouă ori campion mondial de raliu, va prezenta noul prototip Dacia pentru raliul Dakar și pentru Campionatul Mondial Rally-Raid (W2RC) din 2025. Evenimentul va avea loc, miercuri, 31 ianuarie, în cadrul expoziției auto ”Rétromobile” de la Paris.

Sébastien Loeb, alături de pilotul qatarez Nasser Al-Attiyah, de cinci ori câștigător al raliului de la Dakar, și de Cristina Gutiérrez Herrero, prima femeie pilot din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto și campioană de rally-raid în Spania în categoria feminin, vor asista la prezentarea prototipului Dacia, relatează publicația Autohebdo.fr.

De altfel, Loeb a distribuit pe pagina sa de Facebook un mesaj al Federației franceze de automobilism sportiv referitor la prototipul Dacia, prezentat la Paris.

”Noul prototip Dacia al lui Sébastien Loeb la Retromobile Paris!

Prototipul pe care marca Dacia îl va înscrie în Raliul Dakar și în Campionatul Mondial de Raliuri-Raid din 2025 va fi prezentat de cel care este de nouă ori campion mondial de raliu.

Fidel abordării Dacia, prototipul a fost conceput pentru a ajunge la inima sportului cu motor: performanța. Designul inovator al prototipului exploatează în mod inteligent toate posibilitățile oferite de regulamentul categoriei T1+Ultimate”, se arată în mesajul Federației franceze de automobilism sportiv.

Sébastien Loeb, alături de doi piloți campioni, în echipa Dacia pentru Dakar

Echipa de raliu a Dacia, al cărei nume nu a fost făcut public deocamdată, va participa la Dakar și la Campionatul Mondial W2RC cu trei piloți vedetă: Sébastien Loeb, Nasser Al-Attiyah și Cristina Gutiérrez. Proiectul va fi gestionat de echipele Alpine Racing de la Viry-Châtillon, în timp ce mașina va fi operată de echipa Prodrive, care a participat deja la Dakar în ultimii ani cu Hunter T1+.

De altfel, Dacia a anunțat încă din iulie 2023, va participa la Raliul Dakar cu echipă de constructor, la categoria T1+.

”Echipa Dacia se va baza pe competențele tehnice interne și pe preparatorul auto britanic Prodrive pentru dezvoltarea vehiculelor angajate în competiție.

Francezul Sébastien Loeb, de nouă ori campion mondial de raliu și Cristina Gutiérrez Herrero, pilot de raliu din Spania, vor concura oficial pentru echipa Dacia încă din 2024 cu ocazia fazelor de testare.

Vehiculele de competiție Dacia care vor participa la raliul Dakar vor utiliza combustibil sintetic produs de Aramco”, au anunțat reprezentanții producătorului deținut de compania franceză Renault.

Oficialii Dacia susțin că ”Raliul Dakar va fi un teren de testare și un laborator de idei pentru Dacia. El va permite testarea și verificarea unor noi soluții ingenioase « în stilul Dacia », atât în termeni de funcționalitate outdoor, cât și în domeniul energiei”.

Înainte de a se angaja în sezonul Dakar 2025, prototipurile Dacia vor fi testate, încă din 2024, în Raliul Marocului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE