Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dacia, într-una dintre cele mai grele curse din lume. Pilotul Sébastien Loeb: ”Scopul meu e victoria”

Dacia debutează în Campionatul Mondial de Raliuri și va participa la celebra cursă Dakar, una dintre cele mai dificile curse din lume. Va fi Dacia pregătită să facă față acestei întreceri, când alte mărci au o istorie de ani de zile în această cursă? Jurnalistul Euronews Andrei Nourescu l-a întrebat pe directorul mărcii Dacia, Denis Le Vot.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: ”Dakar este una dintre cele mai grele curse din lume. Dacia este pregătită să facă față acestei întreceri? Când alte mărci au o istorie de ani de zile (în această cursă).”

Denis Le Vot, CEO Dacia: ”Suntem Dacia, nu ne plac chestiile ușoare, bine? Ne plac încercările. Azi formăm echipa și începem să lucrăm tehnic să pregătim prototipul. Apoi vi-l vom prezenta când este gata. Apoi îl vom testa în 2024, ca să facem un fel de repetiție cu piloții, să dezvoltăm prototipul și să-i facem ajustări de finețe. Ideea este ca în 2025 să participăm la prima cursă Dakar.”

Andrei Nourescu: ”Sunteți mândru de cei doi piloți pe care i-ați selectat și i-ați prezentat azi? A fost greu să-i alegeți să fie împreună în această echipă?”

Denis Le Vot, CEO Dacia: ”Îi avem pe cei mai buni din categoria lor. Sunt foarte mândru. În primul rând, pentru că avem o femeie, iar Cristina este un pilot excelent și poate dovedii lumii ce poate face o femeie. Desigur, iar despre Sébastian Loeb ce să mai zic? Este cel mai bun și cred că este o mare aventură. El iubește valorile noastre, ceea ce suntem. Deci cred că este o potrivire perfectă pentru ce vrem să facem.”

 Ce l-a determinat pe Loeb să intre în această cursă?

Provocarea de a fi parte din echipa Dacia la cursa Dakar a fost acceptată de pilotul profesionist de raliu Sébastien Loeb, care a mai participat la cursă la edițiile trecute. Jurnalistul Euronews Andrei Nourescu a vrut să afle ce l-a determinat pe Loeb să intre în cursă, alături de această echipă.

Andrei Nourescu: ”În primul rând, te felicit pentru această provocare nouă. Spune-mi pentru început, ce te-a determinat să accepți, ceea ce am numit, această provocare? Pentru că sunt sigur că este o provocare.”

Sébastien Loeb, pilot: ”Este o provocare deoarece sunt deja câțiva ani de când particip la raliul Dakar. Încerc să lupt pentru a obține victoria. De câteva ori am fost pe locuri secunde. Dar nu am câștigat. Am avut această propunere de a mă alătura echipei Dacia și că își dorește să facă acest lucru în mod serios. Este ceea ce aveți nevoie pentru Dakar. O mașină puternică. O motivație serioasă, implicarea multor oameni. Motivația echipei Dacia este foarte puternică. Partea tehnică, noua tehnologie pe care o vor aduce în competiție este importantă, de asemenea. Cred că este un proiect bun și cred că este cea mai bună alegere pe care aș fi putut să o fac.”

Andrei Nourescu: ”Deci așteptările tale sunt la nivel ridicat, ai intrat în echipă ca să câștigi, să fi pe podium din nou? Să câștigi?” 

Sébastien Loeb, pilot: ”Am fost pe podium și sigur că îmi doresc să fiu din nou pe podium. Dar principalul meu scop este să încerc să lupt pentru victorie.” 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE