Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dacia va concura în Raliul Dakar, din 2025. La volan, Sebastian Loeb, cel mai valoros pilot de raliuri din toate timpurile

Dacia debutează în Campionatul Mondial de Raliuri culminând cu celebra cursă Dakar, din anul 2025. Iar la volan se va afla cel mai valoros pilot de raliuri al tuturor timpurilor: Sebastian Loeb, dar și Cristina Gutierrez, a doua femeie din istorie care a câștigat o etapă în faimosul raliu.

Noul prototip va fi dezvăluit în șase luni. Ce se știe până acum este că mașina va fi echipată cu o tehnologie și cu o inginerie dezvoltată de un grup britanic foarte cunoscut în domeniul raliurilor Prodrive, iar Dacia va folosi combustibil sintetic.

Combustibilii sintetici sunt dezvoltați de compania Aramco din Arabia Saudită.

Raliul Dakar 2023: traseu de peste 8.500 de km

Cea de-a 45-a ediţie a Raliului Dakar va avea un traseu de 8.549 de km, repartizaţi în 14 etape, plus un prolog, şi va debuta în data de 31 decembrie, pe ţărmul Mării Roşii.

Celebrul raliu-raid, care se va desfăşura pentru al patrulea an consecutiv în Arabia Saudită, se va încheia pe 15 ianuarie, după mai mult de două săptămâni de "aventură pe nisip", plasată sub semnul "anduranţei extreme", cu "mai multe dune" în probele speciale cronometrate, care vor măsura în total aproape 5.000 de km.

Spre deosebire de ultimele trei ediţii, inclusiv cea din 2022, marcată de cel puţin o explozie înainte de prima etapă, cele 455 de vehicule aşteptate la start (865 de piloţi şi copiloţi) se vor reuni într-un bivuac ridicat la 200 km vest de Medina.

După o pauză la Riad, pe 9 ianuarie, raliul-raid se va cufunda în adâncurile "Empty Quarter" (sud), unul dintre cele mai mari deşerturi din lume.

Raliul Dakar se va încheia pe 15 ianuarie, la Dammam, cu o probă specială pe plajă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE