Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan respinge solicitarea de protest a transportatorilor și agricultorilor. Voiau să ocupe Piața Victoriei timp de patru zile

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, marți că a respins solicitarea de protest a transportatorilor și agricultorilor. ”Nu este rezonabilă” deoarece aceștia au cerut să ocupe integral zona Pieței Victoriei de vineri până luni cu 15.000 de mașini și utilaje.

Edilul Capitalei a punctat că va aproba ”orice solicitare de protest care respectă legea”.

Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă.

Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București”, a precizat Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan: ”Dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor”

Primarul general a amintit că autoritățile au autorizat cel mai mare protest cu mașini în urmă cu șapte ani.

”Cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației.

Dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun.

Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum am făcut și până acum”, a adăugat Nicușor Dan.

Am intrat în a șaptea zi de proteste la nivel național ale fermierilor și transportatorilor. Aceștia au mers din nou la negocieri la Ministerul Agriculturii, iar poliția a pus filtre ca utilajele să nu intre în București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE