Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană: Nu-s interesat de alte poziţii la nivel internaţional. Dau înapoi ceea ce fiecare patriot român trebuie să dea ţării sale

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, joi, nu este interesat de nicio funcție la nivelul Uniunii Europene sau la nivel internațional, ci își propune să ”dea înapoi” României ceea ce consideră că are nevoie.

Întrebat dacă vizează un post la nivel european, ce ar putea avea legătură cu securitatea comună, Geoană a răspuns că nu este interesat de ”alte poziţii la nivel internaţional”.

”Nu-s interesat de niciun «portofel» european, sunt un pic ironic. Am spus-o şi cu alte ocazii. Închei cinci ani de muncă la vârful NATO, sunt interesat să pot să dau înapoi ţării mele experienţa şi entuziasmul meu. Nu-s interesat de nicio poziţie la nivel european.

Nu-s interesat de alte poziţii la nivel internaţional. Sunt interesat să pot să dau înapoi, într-o formă sau alta, ţării mele ceea ce am de oferit şi ceea ce cred că România are nevoie", a afirmat actualul secretar general adjunct al NATO, la Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Mircea Geoană a dat de înțeles că sunt o mie de forme prin care poţi să dai înapoi, respectiv şi prin implicarea în viaţa civică, predând la o universitate, aducând o investiţie, animând viaţa politică din România.

”Nu politica este singurul lucru cu care poţi să ajuţi ţara ta ca să se transforme. Şi sunt dispus şi interesat, cum am făcut-o toată viaţa mea, să dau înapoi ţării mele tot ceea ce am eu mai bun într-un moment foarte important pentru prezentul şi viitorul ţării”, a precizat Geoană, conform sursei citate.

Geoană: Despre politică românească vom discuta mai direct după ce voi termina mandatul de la NATO

Întrebat dacă ar putea da înapoi ceva României din postura de președinte, Geoană a evidențiat că despre politica românească va discuta mai direct după ce va termina mandatul de la NATO.

”Dau înapoi ceea ce fiecare patriot român trebuie să dea ţării sale. Nu trebuie să fii neapărat preşedintele României ca să poţi să contribui. Dar, încă o dată, despre politică românească vom discuta mai direct după ce voi termina mandatul de la NATO. Dar pot să spun şi aici, la Alba Iulia, că mă simt foarte încurajat de mobilizarea şi de entuziasmul pe care Mişcarea 'România Renaşte' o generează şi că mă face să mă gândesc tot mai serios la un rol în viaţa publică românească după ce voi termina poziţia la NATO”, a spus Mircea Geoană, conform sursei citate.

În legătură cu o posibilă candidatură la președinție, Geoană a spus că ”răspunsul mai clar va fi dat la momentul potrivit”.

Mircea Geoană a participat joi, la Alba Iulia, la dezbaterea "Din Inima României în inima Europei", organizată de Mişcarea "România Renaşte!''.

Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenția de vot a electoratului la alegerile prezidențiale, cu 26,5%, fiind urmat de Marcel Ciolacu, cu 18,9% și, surpriza, Diana Șoșoacă, cu 14%, arată datele unui sondaj realizat de INSCOP, la comanda news.ro, în luna februarie.

În varianta în care ar candida şi liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, Geoană ar obţine 24,6% din voturi, Marcel Ciolacu - 15,1, Diana Şoşoacă - 14,8, urmată de Nicolae Ciucă, Victor Ponta şi George Simion.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE