Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: ”Sunt tot mai aproape de o decizie”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, marți, că este ”tot mai aproape de o decizie” în legătură cu o candidatură la alegerile prezidențiale. În opinia sa, candidatura la președinție este o ”decizie masivă”, pe care o va lua după summitul NATO de la Washington (9-11 iulie).

Într-un interviu acordat postului Antena 3 CNN, Geoană a evidențiat că nu a luat încă o decizie finală privind candidatura la președinție.

”O decizie finală încă nu am luat-o. Este evident faptul că trebuie să-mi fac datoria la NATO până în ultima zi de mandat. Văzând ce se întâmplă în țară, sunt tot mai aproape de o decizie. Mai sunt două-trei luni până la summitul de la Washington”, a afirmat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a afirmat că este ”măgulit” de faptul că în cele mai recente sondaje este creditat cu cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezidențiale.

”În acest moment, sunt mai aproape de o decizie”, a adăugat el.

Întrebat când își va încheia misiunea la NATO, Geoană a reamintit că nu își poate încheia mandatul odată cu Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței.

”Nu odată cu Jens Stoltenberg, la final de septembrie, început de octombrie. Fie înainte de plecarea lui, fie după. Da, în condițiile de a pleca mai devreme, răspunsul este da.

O decizie atât de importantă trebuie judecată bine. După summitul de la Washington, voi putea lua o decizie definitivă”, a mai precizat Geoană, potrivit sursei citate.

Mircea Geoană, despre candidații independenți: ”Există o dorință a oamenilor de a încerca ceva diferit”

”Am spus că anul 2024 va fi anul independenților În România. Există o epuizare a unui regim politic care se apropie de sfârșit. Există o dorință a oamenilor de a încerca ceva diferit

A venit clipa să încercăm și altceva. O situație inedită în România, alegeri prezidențiale înainte de parlamentare în ultimii 35 de ani. Creează o anumită dinamică.

În clipa de față atât de complicată pentru România, cred că lumea vrea altceva”, a punctat Geoană.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE