Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recrutarea obligatorie în Armată, respinsă de Klaus Iohannis. ”Trebuie să existe mai multă atractivitate pentru cariera militară”

Președintele României respinge ideea recrutării obligatorii a tinerilor în Armată. Klaus Iohannis susține că aceștia pot fi atrași spre cariera militară cu solde mai mari.

”Nu m-am gândit la recrutare obligatorie și nu voi avansa așa ceva. Asta este o chestiune foarte clară. În rest, cred că trebuie să existe mai multă informație și mai multă atractivitate pentru cariera militară, mai multă atractivitate însemnând, evident, și o soldă pe măsura implicării fiecărui militar.

Mai multă publicitate este, cred că important să se facă mult mai multă publicitate pozitivă, adică lumea, mai ales tinerii care ar viza eventual o carieră militară, se știe foarte exact care sunt oportunitățile, care sunt metodele, cum se ajunge acolo ș.a.m.d. Foarte multe chestiuni sunt destul de puțin cunoscute publicului larg”, a declarat președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Coreea de Sud.

Afirmațiile președintelui vin în contextul în care Ministerul Apărării a scos 5.000 de posturi pentru tinerii care vor să devină soldați profesioniști. În schimb, doar 40% dintre ei au reușit să treacă probele. 1.500 dintre ei au fost respinși din cauza condiției fizice, iar 18% au picat testul psihologic.

”Este o problemă care nu se regăsește doar în România. Dorința tinerilor de a îmbrățișa o carieră militară este o problemă pentru toate armatele din lume”, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE