Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Competiție inedită în Shanghai cu zeci de sportivi costumați în sirene și tritoni

Atleți, înotători și dansatori din mai mult țări aisatice își vor arăta talentul de a imita sirene și tritoni la o competiție ce va avea loc weekendul viitor în Shanghai.

Concursul va avea loc într-un mediu subacvatic inedit: un acvariu adevărat, plin cu zeci de mii de pești.

Aproape o sută de sportivi se vor costuma și vor intra în acvariu pentru a-și demonstra talentul de a imita sirene și tritoni. Competiția a atras tineri nu doar din China, ci și din alte țări asiatice precum Indonezia, Coreea de Sud sau Kazahstan.

Jocelyn Choi, atletă: Eu sunt din Hong Kong, China și este pentru prima data când particip la o competiție atât de mare. Eu sunt de fapt actriță de film și de teatru. Am jucat rolul unei sirene într-un film.

Fajar Desmana, atlet: Sunt din Indonezia și practic această meserie de aproape un an. Este prima data când concurez într-un acvariu. Am mai fost la o competiție acum două luni în Indonezia, dar într-un alt mediu, într-o piscină de concurs.

Spectatoare: Am venit din provincia Jiangsu, pentru a urmări această competiție. Este foarte reușită, foarte impresionantă și diferită de ceea ce văd de obicei la acvariu.

Acvariul din Shanghai în care se va desfășura competiția găzduiește aproape 50 de mii de pești și este vizitat anual de mii de oameni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE