Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Nicușor Dan vs Piedone, la Euronews România: ”Îl aștept la o dezbatere 1 la 1 într-un studio de televiziune” / ”Live cu două scaune pe stradă”

Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone, doi dintre candidații pentru Primăria Capitalei la Alegerile Locale 2024, au intrat în direct la Euronews România. Cei doi au vorbit despre condițiile în care ar participa la o dezbatere. Unul dorește o confruntare într-un studio de televiziune, altul în stradă, în mijlocul alegătorilor.

Cristian Popescu Piedone a catalogat eliminarea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală drept un ”blat politic” și a susținut că scopul este acela de a îl susține pe Nicușor Dan la scrutin.

Cristian Popescu Piedone: ”De la început au vrut să scoată un iepuraș, medicul care are un nume și îi respect profesia. Este foarte bine că se retrage în profesia domniei sale unde va excela în continuare. O mega-coaliție neavând puterea să scoată un candidat comun care să îl înfrângă pe Nicușor Dan, nu pe Piedone. Se demonstrează că de la începuturi s-a vrut ca actualul primar general să câștige Primăria Capitalei. Cum au făcut, cum s-au amestecat, cum s-au zăpăcit... Se pare că tot coaliția scoate rezervele astăzi, rezervele pe care le-a scuipat, pe care le-a înjosit, pe care le-a umilit”.

Întrebat dacă bătălia se va da între el și Nicușor Dan, Piedone a răspuns: ”Cu siguranță, da”.

”Consider că e un blat aranjat între frăția USR care USR-ul astăzi se ascunde într-o blană de oaie el fiind un lup, pozând în alianța dreptei. Și, de fapt, este o alianță între PNL, PSD și USR. Ei doresc o continuitate. Pe Nicușor Dan, dacă ne aducem aminte, l-au susținut liberalii, l-au susținut și social-democrații în Consiliul General și s-au trezit acum, înainte de campania electorală, și-au suflecat mânecile artificial să spună că se apucă din nou de lucru. Dacă facem raportare la trecut, prezent și viitor, trecutul celor 15 ani din conducerea primarilor generali din București, raportat la prezent, vă întreb dacă vă place prezentul astăzi cu un București în moarte clinică”, a mai spus Piedone.

Nicușor Dan: ”Vom avea o dezbatere 1 la 1 la care îl aștept”.

Cristian Popescu Piedone: ”Dezbaterea 1 la 1 nu poate fi pentru că dezbaterea este Piedone + cetățenii Bucureștiului pentru care Nicușor Dan cu cele 23 de proiecte a mințit efectiv bucureștenii. Nerealizând niciunul.

Dacă Nicușor Dan a făcut ceva, o spun cu toată responsabilitatea, a scos din faliment Primăria Capitalei lăsată de Gabriela Firea. Indiferent pe cine au aruncat în luptă, Nicușor Dan a spus un singur lucru pentru care îl respect: Finala se joacă între Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan.

Nicușor Dan: ”Îl aștept la o dezbatere pe domnul Piedone într-un studio de televiziune”.

Cristian Popescu Piedone vrea o dezbatere în stradă

Piedone: ”Cu domnul Nicușor Dan, într-adevăr, voi avea o dezbatere 1 la 1, dar nu într-un studio de televiziune. Îl vom face în teritoriu. Cu oamenii vii și necoordonați politic sau aplaudaci doar de moment. Oricând și la orice oră sunt dispus să mă întâlnesc cu primarul în teritoriu. Oriunde în București. Live cu două scaune pe stradă”.

Nicușor Dan: ”Eu am respect pentru munca de ziarist, am respect pentru munca de moderator. Eu cred că o dezbatere cu întrebări, timp, subiecte trebuie să aibă loc într-un studio de televiziune”.

Mesaje electorale pe tricouri: ”Și eu sunt interlop”/ ”Știm toți”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, şi-a depus vineri candidatura pentru Primăria Capitalei. El a venit cu tricouri pe care era scris ”Je suis Pepa Pig!” şi ”Şi eu sunt Interlop”.

"De astăzi, s-au închis zvonurile că mă voi retrage. De astăzi, cine vrea să se alinieze în spatele meu, este liber să o facă. La început, eu am cerut negocierea, acum n-au decât să mă contacteze domniile lor. Am înțeles că liberalii au spus din start, exclus, nu Piedone. Am înțeles că liberalii nu, dar PSD? Și dacă vor o victorie în toamnă, PSD-ul ar fi înțelept să vină să mă susțină", a spus Piedone.

La rândul său, Nicuşor Dan a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, cu un tricou cu mesajul: ”Ştim toți”.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE