Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu, ironic pe tema Geoană, candidat susținut de PSD: "După ce am vorbit cu el, i-am cerut lui Șoșoacă să fie premier”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a dezvăluit că mai mulți lideri social democrați, inclusiv președintele partidului, Marcel Ciolacu, i-au propus să candideze la Președinția României ca independent, dar susținut de PSD.

”Se întâmplă ceva cu ei. E o anumită nervozitate, un început de iritare. Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD. Pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu sunt suficiente să câștigi Președinția României.

Vrei să câștigi strict pe PSD, nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare.” - a explicat Mircea Geoană.

El a mai amintit și că a fost dat afară din PSD, iar social democrații ar trebui ”să fie fericiți că cineva care a avut o asociere cu ei în trecut este un om atât de respectat în plan intern și internațional”.

”Se întâmplă ceva cu ei și evident că aud și eu și privesc declarațiile. E o anumită nervozitate, un început de iritare. E o vorbă românească: -De ce ți-e frică nu scapi.

Și apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi Președinția României.

Vrei să câștigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare.

Am fost dată afară dintr-un partid pe care l-am slujit cu bună credință. (...) Cei din PSD ar trebui să fie fericiți că cineva care a avut o asociere cu ei în trecut este un om atât de respectat în plan intern și internațional.”, a adăugat Mircea Geoană.

Reacția lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a venit cu o reacție ironică după ce Geoană a spus luni seară că mai mulți social-democrați, inclusiv Ciolacu, ar fi mers la el „în birou” să îi propună să candideze independent la Președinție, susținut de PSD.

”După ce i-am cerut lui domnul Mircea Geoană, am plecat și i-am cerut doamnei Șoșoacă să fie premier. Niciodata eu sau PSD nu vom propune și nu ne va trece prin cap să susțin un candidat independent.”, a declarat Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE