Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: În acest moment, avem patru rânduri de alegeri

Marcel Ciolacu a făcut noi declarații referitor la alegerile de anul acesta din România, după ce discuțiile legate de comasare au intrat într-un blocaj.

”Cu comasarea, a rămas foarte bine. În acest moment, avem alegeri conform legii. Avem patru rânduri de alegeri. Cu adevărat. Cum am avut și crize suprapuse, anul acesta vom avea și alegeri suprapuse. Într-un singur an, patru rânduri de alegeri”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă vor mai fi discuții cu Nicolae Ciucă despre comasarea alegerilor, Ciolacu a spus: ”Într-o coaliție, vorbim mereu. Următoarele zile, am o ședință în Italia. A rămas că, când mă întorc, o să mai stăm de vorbă pe acest subiect să vedem tehnic cum se face”.

Blocaj în negocierile pentru comasarea alegerilor

Liderii coaliției de guvernare nu au ajuns, luni seară, la un acord cu privire la comasarea alegerilor. Negocierile dintre PSD, PNL și reprezentanții minorităților au ajuns într-un impas, motiv pentru care nu s-a mai discutat varianta comasării alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare.

Liderii coaliției PSD - PNL au discutat, luni seară, aproape trei ore la Palatul Victoria despre strategia privind anul electoral 2024 și comasarea alegerilor.

Klaus Iohannis: ”Patru rânduri de alegeri este foarte mult”

În urmă cu o săptămână, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este ”împotriva unor comasări de alegeri”, deoarece consideră că ”patru rânduri de alegeri este foarte mult.

”Alegerile vor avea loc toate în acest an. Patru rânduri de alegeri este foarte mult. Care cu care se pot comasa în mod legal, corect și constituțional va elucida Guvernul și coaliția de guvernare.

Nu sunt împotriva unor comasări de alegeri dacă se va face bine, dacă se organizează din timp și se anunță. Este o metodă de a reduce numărul de scrutine”, a afirmat Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE