Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

George Simion, despre comasarea alegerilor: Ciolacu minte, iar, fără neruşinare. Are un plan secret

George Simion, președintele AUR, susţine că premierul Marcel Ciolacu "minte" atunci când spune că nu doreşte comasarea alegerilor.

Liderul AUR susține că a obţinut informaţii de la prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan potrivit cărora şeful Executivului va propune săptămâna viitoare modificarea unor articole din Codul Administrativ.

”Planul secret al lui Marcel Ciolacu este acela de a opera în Codul Administrativ”

George Simion: Ciolacu minte, iar, fără neruşinare! Deşi a garantat că nu va modifica nicio lege pentru comasarea alegerilor, planul secret al lui Marcel Ciolacu este acela de a opera în Codul Administrativ, în următoarea săptămână, modificarea duratei de preluare a mandatelor de la 20 de zile la 120 de zile, spre exemplu. Aceasta este modificarea legislativă dorită de Marcel Ciolacu şi pe care vrea să o impună. Această informaţie mi-a parvenit direct de la prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, care se dezice, din toate discuţiile private avute cu el, de această colaborare cu PSD şi curtează din ce în ce mai activ AUR”.

Simion mai susţine că "toate demersurile făcute pe lângă judecătorii Curţii Constituţionale nu doar sunt ilegale, ci vor ajunge să se transforme în ani grei de închisoare".

George Simion: "Discuţiile purtate ieri la Consiliul Legislativ de Toni Greblă şi Marian Neacşu şi toate demersurile făcute pe lângă judecătorii Curţii Constituţionale nu doar că sunt ilegale, ci vor ajunge să se transforme în ani grei de închisoare".

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că alături de parlamentarii PSD au stabilit că nu vor vota nicio modificare legislativă în acest moment privind comasarea alegerilor sau decalarea unui rând de alegeri. El a spus că, în prezent, "cu certitudine" se ştie că în data de 9 iunie vor fi alegeri europarlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE