Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Conducerea partidului AUR, denunțată de un fost membru. Banii statului oferiți ca subvenție politică ar fi fost cheltuiți pe caravana medicală

Conducerea partidului AUR a fost denunțată de un fost membru al formațiunii politice. Soțul senatoarei independente, Rodica Boancă, este cel care a sesizat procurorii.

Informația a fost confirmată chiar de sentoarea care, la rândul ei, a făcut parte în trecut din partidul AUR.

Denunțul a fost făcut în vara anului trecut, iar bărbatul reclama că banii statului oferiți ca subvenție politică sunt cheltuiți pe caravana medicală. Concret, ea spune că serviciile medicale sunt oferite oamenilor drept mită, deși nu era campanie electorală atunci.

Procurorii din Ialomița au deschis un dosar penal privind coruperea alegătorilor și au cerut marți, 9 ianuarie, Parlamentului să transmită dacă patru dintre liderii AUR, printre care George Simion, au calitate de parlamentari.

George Simion a postat pe pagina sa de Facebook o declarație video în care susține că este vorba despre un dosar penal făcut la comandă politică.

”Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită! Tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, că vor să ne însceneze diferite lucruri, să ne organizeze dosare penale. Nu ne temem.

Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită la ordinul domnului Ciolacu pentru coruperea alegătorilor, înseamnă că au pierdut deja meciul (…) Cu ce să corupem alegătorii, noi suntem la guvernare?”, a spus George Simion, într-un video încărcat pe Facebook.

Claudiu Târziu: Nu putem vorbi despre niciun fel de infracțiune

”E un non-subiect ceea ce se discută de câteva zile. Nu putem vorbi despre niciun fel de infracțiune, despre nicio încălcare a legii. Acest lucru e în mod evident pentru că noi am fost supuși unor controale ale Autorității Electorale Permanente, ale Curții de Conturi.

Toate fondurile au fost cheltuite în mod transparent, există documente pentru acest lucru. Faptul că cineva găsește de cuviință la un moment dat, îndemnat de o grupare politică sau de propriul său ego rănit să facă plângeri penale unor lideri politici este ceva ce poate face oricine dar asta nu înseamnă că o dată cu o plângere penală se trece și la o cauză penală care se judecă în instanță.

Banii nu sunt donații, nu sunt subvenții, nu sunt plăți făcute din contul partidului pentru funcționarea caravanei medicale, noi am explicat de mai multe ori noi am pus la dispoziție infrastructura, adică acele camioane transformate în cabinete medicale, care au fost dotate cu aparatura necesară de către o asociație cu care suntem parteneri și în formă juridică.

E o asociație condusă de un membru AUR, un medic reputat care are 40 de ani de activitate în Statele Unite, se numește Sorin Titus Muncaciu, este deputat de Galați și ne mândrim cu el, e un om de vază al nostru și un om foarte generos care face lucruri foarte bune pentru români.

Beneficiați de servicii medicale gratuite, de consultație de care n-are parte și că acest lucru e posibil datorită unui parteneriat între un partid și o asociație dedicată statelor românești pentru ridicarea nivelului de sănptate în aceste sate, întelegeți că această activitate are și o componentă politică în care noi arătăm că avem un plan pentru România din punct de vedere al reabilitării sănătății românilor și că există oameni politici care preferă să cheltuie banii publici pentru a ajuta românii, ci nu pentru a plăti chestii de lux”, a declarat Claudiu Târziu, senator AUR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE