Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Cinci persoane, amendate pentru că i-au agresat pe Ludovic Orban și Csoma Botond, la protestul AUR

Jandarmii bucureșteni au amendat patru persoane acuzate că l-au agresat pe parlamentarul Ludovic Orban, în timpul protestului organizat de partidul AUR, miercuri, la Parlament.

Jandarmeria Capitalei preciza, miercuri, că în urma mitingului neautorizat al partidului AUR, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.700 de lei.

11/05/2023 , 11:10

Patru amenzi în cazul incidentului cu Ludovic Orban

Jandarmeria Capitalei anunță, joi, că au fost aplicate patru amenzi în urma incidentului în care Ludovic Orban a fost agresat. Jandarmeria precizează că au fost identificate patru persoane care au primit amenzi în valoarea totală de 3.000 de lei, ”în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.”

De asemenea, în cazul incidentului care l-a vizat pe Csoma Botond, Jandarmeria precizează că a fost identificată o persoană care a primit trei amenzi, în valoare totală de 1500 de lei, ”în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare.”


Știrea inițială

Biroul de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) anunță au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, şi două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 700 lei, în conformitate cu prevederile Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Protestul a fost organizat ca reacție la proiectul de lege privind "prevenirea separării copilului de familie", votat, miercuri, în Parlament. Un proiect pentru care chiar AUR a dat aviz pozitiv. Manifestanții au înțeles greșit că, în urma avizării proiectului de lege, statul poate despărți copiii de părinți.

Surse: Trei dosare penale după protestul AUR

Anterior, surse guvernamentale au declarat pentru Euronews România că au fost întocmite trei dosare penale, după incidentele de la Palatul Parlamentului, din timpul protestului organizat de AUR, au precizat surse guvernamentale pentru Euronews România.

Dosarele penale vizează incidentele în care au fost implicați Ludovic Orban și Csoma Botond.

Ludovic Orban a susținut că manifestanții AUR l-au agresat. ”Am fost bătut cu bățul de la steag, înjurat și insultat!”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a mai susținut că nu i s-a permis accesul în Parlament pe la intrarea deputaţilor de către dispozitivul de jandarmi, în jurul clădirii fiind şi protestatari AUR, printre care "bătăuşi de profesie" care l-au înjurat şi lovit cu coatele şi picioarele.

În legătură cu afirmațiile lui Ludovic Orban, Jandarmeria București a precizat că în niciun moment nu a fost interzis accesul demnitarilor prin intrarea din dreptul Camerei Deputaţilor.

"În niciun moment nu a fost interzis accesul demnitarilor prin intrarea din dreptul Camerei Deputaţilor. Din raţiuni de siguranţă, persoanei în cauză i s-a recomandat să aştepte pentru a i se facilita accesul, întrucât de ambele părţi ale porţii se aflau simpatizanţi ai formaţiunii politice organizatoare a protestului, care manifestau un comportament agresiv, existând riscul ca siguranţa persoanei să fie pusă în pericol", arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Lidera tineretului AUR a intrat în Parlament cu patru gloanțe

Tot în timpul protestului AUR, Ariadna Elena Cîrliganu, șefa tineretului partidului a intrat în Parlament cu patru gloanțe. Aceasta este cercetată în stare de libertate.

Din evaluările poliției, la protestul AUR au participat circa 450 de oameni. În paralel, a fost organizat și un marș al sindicaliștilor din Educație, unde au fost prezenți circa 14.000 de persoane, din estimările polițiștilor, au precizat sure guvernamentale pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE