Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Drulă, despre comasarea alegerilor în 2024: ”Nu aș renunța la alegeri ca să salvăm hârtie, niciunde în lume”

Invitat în platoul Euronews România, Cătălin Drulă, președintele partidului USR, parte a Alianței Dreapta Unită, a menționat că își va da demisia din fruntea partidului dacă nu va ieși pe primul loc la alegerile din 2024. 

Domnul Drulă, domul Orban și domnul Tomac își vor da demisia dacă nu sunt pe primul loc. Ori suntem bărbați și oameni politici asumați și curajoși și ieșim în fața românilor să ne asumăm lucruri, ori căutăm să comentăm vorbele celorlalți. Eu cred că așa e o abordare corectă, bărbătească, în politică asumată. Eu mi-am asumat că PSD-ul va fi pe primul loc. Aștept și pe ceilalți competitori să își asume acest lucru”, a explicat Cătălin Drulă. 

Președintele USR a menționat că nu poate vorbi despre o asumare a provocării lansate de președintele PSD, Marcel Ciolacu: ”Nu suntem la vânătoare de mistreți pe malurile Buzăului. Aici e vorba despre guvernare, despre România, despre scumpirile cărora oamenii nu le mai fac față, nu despre pariuri și falsa bărbăție politică. Bărbăția adevărata poltică înseamnă reforme sa tai cheltuieli să nu-i lași pe unii sa fure.” 

Comasarea alegerilor, o sfidare a democrației

Cătălin Drulă a menționat că singura preocupare a guvernanților este comasarea alegerilor. Politicianul a explicat faptul că acest lucru ar fi o sfidare a democrației. 

”Eu sper să renunțe, să le dea Domnul gândul cel bun, că planurile astea sunt din altă zonă, par dinspre Belarus… nu au legătură cu Europa. În toată povestea comasărilor alegerilor, liberalii par că vor mai mult decât PSD. PNL a cerut voturi la ultimele alegeri pentru un program de drepata, a promis că nu crește taxele, a promis că nu mai aduce niciodată PSD-ul la guvernare. Iar acum pare să se țină strâns așa dl. Bode cu dl. Ciucă. Fiecare are câte un picior de-a lui Marcel Ciolacu în brațe. De acolo de jos se aud strigând: ”Marcele, Marcele, comasează ne!”. Mă dezamăgește cel mai mult Ciucă. Mă așteptam la mai multă demnitate pentru că PNl nu vrea sa meargă în fața electoratului să îl vadă pe baza a ceea ce au făcut la guvernare. Lor le e teama că la euorpalamentare electoratul le va da o notă de plată că ne-ati crescut taxele”, a spus Cătălin Drulă. 

Întrebat dacă Guvernul României ar cheltui mai puțini bani dacă ar organiza mai puține scrutine electorale în 2024, Cătălin Drulă a răspuns că acest lucru ar fi eronat și că alegerile sunt ”sărbătoarea democrației”. 

”Alegerile se fac la timpul lor. Nu aș renunța la alegeri ca să salvăm hârtie, niciunde în lume. Dincolo de lupta politică, există valori de transmis. Alegerile sunt sărbătoarea democrației”, a explicat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE