Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV | Mircea Geoană, despre zvonul privind candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024

Mircea Geoană a declarat în exclusivitate la Euronews România că nu poate confirma dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024 din România. Secretarul general adjunct al NATO a menționat că nu poate răspunde la această întrebare până nu își încheie funcția de adjunct al secretarului general al NATO.

„Mulțumesc pentru întrebare, dar am să răspund cum am răspuns și până acum și am să o spun la modul cel mai ferm, răspicat și onest. Atâta vreme cât sunt în această poziție foarte importantă la NATO, voi da 100% din atenția, energia și talentul meu acestei funcții. Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o și pe încrederea pe care națiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu.”

Secretarul general adjunct al NATO a declarat că este dedicat funcției sale, până în ultima zi a mandatului său. Cu toate acestea, Mircea Geoană nu a menționat când „va fi eliberat” din această funcție.

Deci nu așteptați de la mine nicio decizie, niciun anunț, până când voi fi eliberat din această funcție. Când voi fi eliberat din această funcție? Când decide secretarul general. Deci, îți promit că facem un interviu a doua zi după terminarea mandatului la NATO și acolo, probabil că o să ne gândim la viitor. Dacă va fi un viitor într-o direcție, în alta, există un viitor în față, sunt extrem de mândru să reprezint Alianța la acest nivel, am învățat foarte multe, dar am obligația de loialitate și onestitate față de organizația care mi-a dat această șansă imensă și voi respecta scopul până în ultima secundă a mandatului meu. După aceea, discuțiile pot să meargă în orice altă direcție.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE