Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Justiției condamnă gafa judecătoarei care a făcut prezența unei victime decedate: „Am fost efectiv paralizată când am văzut”

Gafa judecătoarei din Mangalia este o pată neagră în ceea ce privește sistemul judiciar. Este declarația Ministrului Justiției, Alina Gorghiu, în timpul prezentării bilanțului Direcției Naționale Anticorupție. Săptămâna trecută, judecătoarea a întrebat dacă una dintre victimele ucise în accidentul de la 2 Mai este prezentă la ședință. Inspecţia Judiciară face verificări în acest caz.

Ministrul Justiției, reacție în cazul judecătoarei care a făcut prezența unei victime decedate la procesul lui Vlad Pascu

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Am fost efectiv paralizată când am văzut ce a cerut, ce ar fi cerut dna judecător în sală, și anume prezența persoanelor decedate.

Sunt, însă, mulțumită că și Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecții au declanșat procedura, vor analiza, vor veni cu propunerile pe care le consideră potrivite. O să vedem care este concluzia Inspecției, ce va decide Consiliul Superior al Magistraturii, însă cred că este o pată neagră în ceea ce privește sistemul judiciar”.

Judecătoarea a întrebat la proces unde e Sebastian, una dintre victimele decedate în accidentul auto produs de Vlad Pascu

Săptămâna trecută, la primul termen al procesului din dosarul 2 Mai, tatăl lui Sebastian, unul dintre cei doi studenți uciși de Vlad Pascu în accidentul auto, a fost întrebat de judecătoare Unde este Sebastian.

Valentin Olariu susținea, în acea zi, că judecătoarea i-a cerut și cartea de identitate a fiului său mort. Pe lângă toate astea, ea ar fi mestecat gumă pe durata ședinței de judecată.

Valentin Olariu: „Nu am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”.

Reporter: Ce ați simțit când a luat cuvântul Vlad Pascu?

Valentin Olariu: „M-am uitat în jos, că nu am mai putut să mă uit în ochii lui”.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, vineri, Inspecția Judiciară pentru a face cercetări. Inspecția Judiciară va verifica dacă magistratul a studiat dosarul înainte de începerea ședinței, comportamentul femeii, dar și modul în care a gestionat ședințele și dosarele de judecată pe care le-a avut în trecut.

Totodată, la cererea lui Vlad Pascu, procesul a fost amânat după ce unul dintre cei doi avocați ai lui s-a retras din dosar și nu mai are contract de asistență juridică. Celălalt avocat a depus o cerere prin care anunță că se află în grevă și a solicitat un nou termen după data de 29 februarie.

Reporter: Cum vedeți toată povestea aceasta cu avocații lui Vlad Pascu?

Valentin Olariu: „Eu cred că a fost făcută chestia asta, vor o amânare să mai soluționeze niște chestii”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE