Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Maru, tânărul care i-ar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu, trimis în judecată de DIICOT, alături de alți doi suspecți

Publicat de: Euronews

Trei tineri apropiați lui Vlad Pascu, șoferul de 19 de ani care, aflat sub influența drogurilor, a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai din Constanța, au fost trimiși în judecată de DIICOT. Printre aceștia se numără și Tudor Duma, poreclit ”Maru”, cel acuzat că i-ar fi furnizat stupefiante lui Pascu, notează Agerpres.

În același dosar au fost trimiși în judecată fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, aflaţi în arest preventiv. Cei doi bărbați sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit anchetatorilor, "Maru" îi furniza droguri lui Vlad Pascu. Tânărul este cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca, înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri.

Ofițerii DIICOT susțin că, în perioada ianuarie - septembrie 2023, Tudor Duma a cumpărat de la frații Constantin, în vederea traficării, diferite cantități de canabis. Ulterior, în luna aprilie, a oferit participanților la o petrecere, printre care se numărau și minori, aproape 10 grame de metamfetamină cristal pentru consum.

Mai mult, el a deţinut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl, drog de mare risc.

ed

Tudor Duma, zis ”Maru”, prins cu droguri asupra sa de jandarmi

De asemenea, Tudor Duma a deţinut în vederea consumului propriu diferite cantităţi de canabis şi codeină (droguri de risc şi respectiv de mare risc), mai precizează anchetatorii. În luna iulie 2022, el a fost prins de un echipaj de jandarmi pe raza judeţului Constanţa, în timp ce avea asupra sa o cantitate de canabis destinată consumului personal.

Din actele de urmărire penală mai reiese că Tudor Duma a deţinut la domiciliul său, fără drept, mai multe cartuşe. În urma expertizei tehnico-ştiinţifice balistice, s-a stabilit că era vorba despre muniţie letală, supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor şi muniţiilor.

Frații Constantin, acuzați că i-ar fi vândut droguri lui ”Maru”

Potrivit DIICOT, fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin sunt acuzați că i-au vândut lui Tudor Duma droguri în vederea traficării, iar la data de 14.09.2023 au deţinut, în scopul comercializării, cantitatea de 844,59 grame canabis.

Unul dintre ei a deţinut pentru consum propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând acest drog.

Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză, precum şi obligarea inculpaţilor la plata sumei de 30.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat.

DIICOT a dispus disjungerea materialului de urmărire penală şi continuarea cercetărilor faţă de un alt inculpat pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu, precum şi continuarea cercetărilor, într-un nou dosar, cu privire la infracţiunile de pornografie infantilă, influenţarea declaraţiilor şi şantaj.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Vlad Pascu, trimis în judecată de DIICOT într-un dosar separat

Într-un dosar separat, Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie de DIICOT, tot la Tribunalul Bucureşti, pentru consum şi trafic de droguri, alături de părinţii săi, Miruna Pascu - pentru de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei şi Claudiu Pascu - nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul din 2 Mai, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Mangalia.

O prietenă a lui Vlad Pascu le-a povestit procurorilor cum se desfăşurau petrecerile unde tinerii consumau mari cantităţi de droguri şi medicamente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE