Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familia Pascu, trimisă în judecată. Trei membri ai aceleiași familii, acuzații diferite

Vlad Pascu, şoferul drogat de 19 ani care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a fost trimis în judecată de DIICOT alături de părinţii săi, Miruna şi Mihail Claudiu Pascu.

Informaţia apare pe portalul instanţelor de judecată, iar dosarul penal a fost trimis de DIICOT Tribunalului București.

Mama, tatăl și fiul. Toți trei sunt inculpați în același dosar și trimiși în judecată de procurorii DIICOT.

Vlad Pascu este cercetat de DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

„S-a reținut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, conform DIICOT.

Totodată, mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu, este acuzată de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influențeze martorii din dosarul fiului său și i-ar fi amenințat, pentru a da declarații în favoarea acestuia, iar Claudiu Pascu, de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce polițiștii au descoperit în locuința sa, în urma perchezițiilor, mai multe cartușe depozitate necorespunzător. Totodată, la jumătatea lunii septembrie, tatăl lui Vlad Pascu aproape că a trecut cu motorul prin jurnaliștii care îl filmau la ieșirea de la sediul DIICOT.

Tânărul de 19 ani şi mama lui sunt în prezent în arest preventiv, în timp ce tatăl este sub control judiciar.

De precizat că Vlad Pascu a fost arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE