Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Decizia CSAT în lupta cu drogurile: Guvernul să modifice toate legile care au legătură cu traficul și consumul de droguri

Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a reunit astăzi pentru a declara traficul și consumul de droguri problemă de siguranță națională.

12/10/2023 , 15:46

CSAT: Guvernul să modifice toate legile care au legătură cu traficul și consumul de droguri

Președintele Klaus Iohannis a anunțat concluziile ședinței CSAT în care s-a discutat și problema consumului de droguri în școli.

”Am analizat astăzi în cadrul ședinței CSAT tema consumului de droguri de către tineri și elevi, ca risc major la adresa siguranței naționale și individuale. Gestionarea fenomenului prevenirii și combaterii consumului de droguri presupune un efort național conjugat, multidisciplinar, cu implicarea instituțiilor din arcul guvernamental, a serviciilor de informații, a structurilor Ministerului Public, a autorităților locale și a societății civile. Familia consumatorilor este deosebit de importantă și are un rol esențial în acest proces complex. Astfel, am decis împreună cu membrii CSAT constituirea unui grup de lucru interinstituțional, care va elabora, sub coordonarea Guvernului României, obiectivele, măsurile, sarcinile și responsabilitățile concrete în scopul prevenirii și al combaterii eficiente a riscurilor generate de traficul și consumul de droguri.”, a transmis Klaus Iohanis.

Știrea inițială:

Problema traficului și consumului de droguri, discutată în CSAT

Totodată, șeful statului va aborda și problema securității în regiunea Mării Negre, în contextul atacurilor rușilor la granița dintre România și Ucraina. În acest sens, se vor discuta și aspecte privind dotarea Armatei.

Ordinea de zi a CSAT:

  • Consumul de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi - risc major la adresa siguranței individuale și naționale.
  • Evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România.
  • Planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033.

Klaus Iohannis, despre consumul de droguri în școli

Președintele Klaus Iohannis a declarat, pe 11 septembrie, la deschiderea noului an școlar, că problema consumului de droguri în rândul tinerilor este ”un fenomen alarmant”.

”Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale.

În același timp, vreau să subliniez importanța comportamentelor preventive și responsabile. Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun.

Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase.”, a spus președintele Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE