Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Judecătoarea care a cerut buletinul unui tânăr mort, la procesul lui Vlad Pascu, cercetată

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară pentru a face verificări în cazul judecătoarei din Mangalia, care a condus, ieri, ședința în dosarul accidentului din stațiunea 2 Mai. Magistratul a făcut prezența, a întrebat dacă Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, se află în sală și a cerut buletinul acestuia. S-a mirat apoi când cei din sală i-au atras atenția că victimele accidentului au decedat.

Judecătoare din dosarul „2 Mai”, anchetată de CSM

Femeia a cerut buletinul unui tânăr mort și ar fi mestecat gumă pe durata ședinței de judecată

Inspecția Judiciară va verifica dacă judecătoarea a studiat dosarul înainte de începerea ședinței, comportamentul femeii, dar și modul în care a gestionat ședințele și dosarele de judecată pe care le-a avut în trecut.

Sesizarea vine după cele întâmplate joi, când a avut loc primul termen în dosarul „2 mai”, și când tatăl lui Sebastian, unul dintre cei doi studenți uciși de Vlad Pascu într-un accident auto, a primit o întrebare surprinzătoare de la judecătoare. Ea l-a întrebat Unde este Sebastian. Și a solicitat cartea de identitate a a acestuia.

Inspectorii vor verifica, totodată, și dacă există situații de incompatibilitate în care s-ar fi putut afla judecătoarea învestită cu soluționarea cauzei în dosarul 2 mai.

„Sesizarea se întemeiază pe aspectele apărute în mass-media în cursul zilelor joi şi vineri referitoare la modalitatea în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată într-o cauză penală aflată pe rolul Judecătoriei Mangalia cu termen de judecată la data de 22 februarie 2024, cu referire la obligaţia judecătorului de a studia dosarele anterior şedinţei de judecată, modalitatea de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, precum şi verificarea unor eventuale situaţii de incompatibilitate în care s-ar fi putut afla judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei”, se precizează în comunicatul CSM, potrivit Agerpres.

După cum povesteau părinții copiilor uciși în accidentul provocat de Vlad Pascu, când era băut și drogat, judecătoarea ar fi mestecat gumă pe durata ședinței de judecată.

Și Consiliul Superior al Magistraturii spune că a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări și adaugă că există indicii pentru săvârșirea unor eventuale abateri disciplinare de către judecătoare și că vor fi verificate aceste aspecte.

Procesul s-a amânat joi, următorul termen de judecată fiind stabilit de Judecătoria Mangalia pentru data de 14 martie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE