Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Tatăl lui Vlad Pascu a făcut o glumă când a vorbit despre situația fiului: Am fost miliardar înainte să fiu milionar

Mihai Pascu a dat declarații despre situația fiului său, Vlad Pascu. Bărbatul a încercat să facă și o glumă, așa cum a precizat.

10/10/2023 , 12:15

Mihai Pascu: „În loc să prindem marii traficanți, prindem niște copii”

„O să sune foarte prost, ştiţi că toată lumea se aşteaptă să dau nişte răspunsuri... acelea de multimilionar, da, şi o să fac o glumă. Ştiţi ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar”.

„Nu pot să spun că nu am avut niște afaceri, nu pot să spun că nu am niște firme. S-a comentat despre firmele pe care le am. Sunt zece. Șase sunt nefuncționale (...)”.

„Noi, părinții, am încercat să facem tot ce am putut pentru acest copil. Nu vă gândiți că în aceeași situație sunt extrem de multe familii. Societatea nu face nimic pentru acești copii. Știți ce face societate? Pune doar presiune pe ei. (...) Vorbim despre un flagel”.

„Avem, cred că măcar un milion de consumatori de genul ăsta, noi ce facem? În loc să prindem marii traficanți, prindem niște copii și consideram că s-a rezolvat”, a declarat Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu.

„Nu pot schimba scaunul cu părinții aceia (n.r. părinții victimelor)”, a mai spus acesta.

Știrea inițială:

Mihai Pascu a făcut primele declarații în fața presei despre situația fiului său, Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul mortal din stațiunea 2 mai, în timp ce a condus drogat.

"Este un dezastru pentru noi toți, nu numai pentru mine (...). Acest copil a greșit foarte mult". Sunt primele declarații pe care le-a făcut în fața presei Mihail Pascu, tatăl tânărului care a provocat accidentul mortal din stațiunea 2 mai, în timp ce ar fi condus drogat.

Bărbatul este trimis în judecată pentru că avea acasă elemente de muniție deținute ilegal. Până acum, Mihail Pascu a fugit propriu-zis de întrebările jurnaliștilor. Ba chiar a intrat cu motocicleta în cameramani la ieșirea de la DIICOT, motiv pentru care mai este cercetat într-un dosar penal.

Mama lui Vlad Pascu este acuzată că ar fi încercat să influențeze martori și a fost trimisă în arest preventiv. Judecătorii de la Tribunalul București au decis să înlocuiască măsura cu cea a controlului judiciar, însă decizia nu este definitivă.

Mihail Pascu, tatăl lui Vlad Pascu: ”Este un dezastru pentru noi. Acest copil a greșit, a greșit foarte mult. Noi, părinții, am încercat să facem tot ce am putut pentru acest copil, nu vă gândiți că în aceeași situație sunt extrem de multe familii. Societatea nu face nimic pentru acești copii. Societatea știți ce face? Pune doar presiune pe ei. Vorbim despre un flagel, avem cred că măcar un milion de consumatori de genul ăsta, noi ce facem? În loc sa prindem marii traficanți, prindem niște copii și considerăm că s-a rezolvat.”

Consumul de droguri de la o vârstă fragedă

Mihail Pascu a ținut să precizeze că informațiile din presă despre averea familiei sunt exagerate, că din cele 10 firme pe care le deține, doar 4 mai sunt funcționale. Mai spune și că  fiul sau nu a avut  bani la dispoziție. Cu toate acestea, potrivit anchetatorilor, Vlad Pascu a avut acces la resurse financiare peste media socială, iar consumul de droguri de la o vârstă fragedă i-a influențat evoluția. Tânărul a avut dosar penal la 13 ani pentru deținere de droguri. Ancheta a fost clasată pentru că adolescentul  nu putea răspunde penal la acea vârstă.

Mihail Pascu, tatăl lui Vlad Pascu: ”La 13 ani, fiul meu, era în parcul de vizavi de școala la care învăța. Era clasa a 7-a. O fata de clasa a 8-a i-a dat ca să împacheteze o țigara tutun cu niște marijuana, am înțeles. Nu am știut că s-a făcut acel dosar la vremea respectiva, le-am lăsat să curgă, din cauza faptului ca suntem o familie cu părinți divorțați, lucrurile să zic eu așa au degenerat ușor, în sensul că fiul meu, când nu se întâmplau toate cum își dorea, pleca la mama. După ce pleca la mama, dacă acolo nu primea ce își dorea, fugea la mine. Așa sunt toți copiii, deci nu numai al meu.”

Mihail Pascu a oferit explicații si pentru muniția pe care anchetatorii au găsit-o la el acasă și pentru care este trimis acum in judecata. Susține că a fost vânător timp de 20 de ani și că atunci când a predat armele, nu a putut preda și cartușele pentru că uitase cifrul seifului în care se aflau. Fosta soție, mama lui Vlad Pascu, are acuzații distincte, în același dosar, al fiului lor.  

Mama lui Vlad a încercat să influențeze martori

Miruna Pascu a fost trimisă, recent în judecată, pentru influențarea declarațiilor și amenințare, după ce ar fi încercat să influențeze martori din dosarul de trafic de droguri al fiului său pentru a-i ușura acestuia situația juridică. Judecători care au dispus și menținut până acum arestul preventiv în cazul femeii au spus, printre altele, că măsura este necesară pentru a o împiedica pe Miruna Pascu să mai comită astfel de infracțiuni.

Aceasta a cerut la Tribunalul București să fie înlocuită măsura cu una mai blândă, iar judecătorii au decis să o plaseze pe femeie sub control judiciar, însă hotărârea nu este definitivă. Miruna Pascu va fi eliberată din arest doar dacă instanța de apel va menține decizia.

Alexandru Chiciu, avocatul Mirunei Pascu: ”Domnia sa își asuma faptele, recunoaște, regretă foarte tare. Rătăcirea unei mame disperate față de copilul său, rătăcire pe care, repet, o regretă foarte tare în acest moment.”

Vlad Pascu este acuzat de trafic de droguri și de punerea la dispoziției a locuinței pentru consumul substanțelor interzise. Acesta este arestat preventiv la Constanța, în dosarul accidentului mortal pe care l-a provocat în stațiunea 2 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE