Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Sănătății stabilește un nou program pentru vizitele în spital. Durata maximă va fi de 30 minute

Ministerul Sănătății scoate în dezbatere publica un nou proiect care ar schimba regulile referitoare la programul vizitelor în spitale. Va exista un orar bine stabilit, iar durata acestora nu va depăși 30 de minute.

Internarea în spital, fără testare pentru Covid

Proiectul Ministerului Sănătății prevede un program clar de vizitare a pacienților în spitale. Conform acestuia, intervalul orar pentru vizite ar fi de luni până vineri de la ora 15 la ora 20, iar în weekend acesta ar fi prelungit respectiv de la ora 10 până la ora 20.

Mai mult, și durata vizitelor va fi reglementată, nu mai mult de 30 minute vor avea voie aparținătorii, respectiv rudele sau prietenii pacientului să stea în spital. Însă, regulile nu mai sunt valabile atunci când vorbim despre vizitele către pacienții în stare critică. Indiferent de secția în care sunt internați, aparținătorii au dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de oră. De asemenea, în cazul pacienților cu mobilitate redusă, accesul unui însoțitor poate fi permanent, cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii infecțiilor.

Proiectul de ordin specifică și internarea pacienților în spital fără a mai fi testați pentru Covid, în cazul în care aceștia nu prezintă simptome de boală. Măsura este luata în calcul de Ministerul Sănătății, în condițiile în care au fost sesizări în teritoriu cum că mulți pacienți erau testați, deși acest lucru nu era necesar.

Proiectul va intra în vigoare după încheierea dezbaterii publice și publicarea lui in Monitorul Oficial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE