Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Microsoft susține că dezinformările Rusiei în războiul Israel-Hamas ar putea fi depistate cu ajutorul inteligenței artificiale

Preşedintele Microsoft a avertizat că Rusia folosește ”dezinformarea” în tensiunile politice din Orientul Mijlociu, în condițiile în care regiunea este destabilizată din cauza conflictului dintre Israel și gruparea Hamas. Brad Smith a evidențiat că inteligența artificială ar putea fi utilizată pentru a depista campaniile rusești.

Smith participă la Forumul pentru Pace de la Paris, organizat vineri și sâmbătă în capitala Franței. Oficialul companiei Microsoft a fost intervievat de Radio France Inter despre rolul grupului său, un gigant al informaticii şi tehnologiilor, în promovarea păcii.

Brad Smith a vorbit despre modul în care compania Microsoft şi concurenţii săi combat dezinformarea, în special prin dezvoltarea inteligenţei artificiale (AI).

"Primul (răspuns) este cel pe care Microsoft şi alte companii îl urmăresc, creând instrumente tehnologice care facilitează detectarea conţinutului manipulat, modificat, alterat, inclusiv prin utilizarea inteligenţei artificiale, astfel încât să fie mai uşor de depistat", a afirmat Brad Smith, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

"Folosind AI, pot fi identificate aceste campanii diferite de dezinformare", a adăugat el.

Inteligența artificială, folosită pentru depistarea dezinformărilor ruse în Orientul Mijlociu

"Devenim foarte buni la identificarea unei campanii ruseşti, ca atunci când au încercat să le spună oamenilor să nu se vaccineze împotriva Covid. Sau, astăzi, când vedem dezinformarea rusă în Orientul Mijlociu", a explicat președintele Microsoft.

"Acest tip de conţinut fals, conţinut modificat, este creat, distribuit, este pe internet. Ce ar trebui să facă platformele tehnologice? Există trei posibilităţi, aş spune", a mai spus Smith.

Reglementarea tehnologiilor şi a conţinutului pe internet este unul dintre subiectele Forumului pentru Pace de la Paris, care reuneşte aproape douăzeci de şefi de stat şi de Guvern, mulţi miniştri şi şefi ai principalelor instituţii internaţionale.

"Nu facem nimic. Ştergem conţinutul. Sau poţi să îl etichetezi din nou şi să spui: poţi citi asta, dar trebuie să ştii că a fost editată de cineva. Nu există un consens social cu privire la ceea ce ar trebui să facă firmele", s-a plâns preşedintele Microsoft.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE