Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta concediază încă 10 mii de angajați. Zuckerberg: Economia s-a schimbat, e ca un apel să fim mai umili

Publicat de: Euronews

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, a anunţat marţi că va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă, la doar patru luni după ce a disponibilizat 11.000 de angajaţi, devenind prima mare companie din sectorul de tehnologie care anunţă al doilea mare val de disponibilizări, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Ne aşteptăm să ne reducem efectivele cu aproximativ 10.000 de persoane şi să închidem aproximativ 5.000 de posturi suplimentare pe care nu le-am ocupat încă", a declarat directorul general Mark Zuckerberg într-un mesaj trimis angajaţilor reţelei sociale.

Zuckerberg: 2023, "Anul Eficienţei", dar și al "apelului să fim mai umili"

Aceste noi disponibilizări fac parte dintr-o restructurare mai amplă a Meta, conform căreia structura organizaţională a companiei va fi diminuată, o serie de proiecte de importanţă redusă vor fi anulate iar ritmul angajărilor va fi încetinit.

Mark Zuckerberg a anunţat anterior că 2023 va fi "Anul Eficienţei" prin promisiunea de a reduce costurile cu cinci miliarde de dolari, până la un interval cuprins între 89 şi 95 de miliarde de dolari.

”În cea mai mare parte a istoriei noastre, am înregistrat o creștere rapidă a veniturilor an de an și am avut resursele necesare pentru a investi în multe produse noi. Dar anul trecut a fost un semnal de alarmă, un apel să fim mai umili. Economia mondială s-a schimbat, presiunile concurențiale au crescut, iar creșterea noastră a încetinit considerabil (...) În acest moment, cred că ar trebui să ne pregătim pentru posibilitatea ca această nouă realitate economică să continue mulți ani,” a scris Mark Zuckerberg pe Facebook.

Înrăutăţirea condiţiilor economice a declanşat un val de restructurări în rândul companiilor americane, de la marile bănci de pe Wall Street, precum Goldman Sachs şi Morgan Stanley, şi până la marile firme din sectorul tehnologiei precum Amazon.com şi Microsoft.

În total, industria tehnologiei a disponibilizat peste 280.000 de angajaţi de la începutul lui 2022 şi până în prezent. În luna noiembrie a anului trecut, Meta a anunţat că intenţionează să renunţe la 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania care a investit miliarde de dolari pentru a construi metaversul său futurist se confruntă cu o diminuare a cheltuielilor cu publicitatea după pandemie din partea companiilor care trebuie să facă faţă unei inflaţii ridicate şi majorării dobânzilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE