Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manchester City - Inter, marea finală Champions League. Chivu era pe teren la ultimul trofeu al italienilor. Britanicii pot bifa o premieră

Manchester City - Inter este marea finală Champions League din acest sezon, care se joacă pe 10 iunie, de la ora 22:00, la Istanbul. Mai mult decât în 2021, când au evoluat în finala precedentă (0-1 cu Chelsea), englezii sunt văzuți acum drept favoriți într-o proporție destul de mare.

Manchester City - Inter, finala Champions League 2023

Cu un Erling Haaland care marchează pe bandă rulantă și cu un Kevin de Bruyne în rolul de "dispecer", echipa antrenată de Josep Guardiola are acum șansa de a le împlini marele vis șeicilor care patronează clubul. Iar Haaland tocmai a fost ales cel mai valoros jucător al momentului, potrivit unui studiou făcut de CIES.

De cealaltă parte, Inter vine cu experiența de partea sa, având în vedere că are în palmares trei trofee în competiția-regină intercluburi din Europa. Ultimul a fost în 2010, într-o echipă pusă în scenă de marele antrenor Jose Mourinho și în care strălucea și românul Cristi Chivu.

La acea vreme, Diego Milito a fost eroul italienilor, cu dubla din finala cu Bayern Munchen. Inter se bazează pe atacanții Lautaro Martinez și Edi Dzeko, însă aceștia vor avea de lucru împotriva unei defensive pusă la punct foarte bine de Guardiola.

Inter are trei trofee Champions League. Manchester City, două finale în ultimii 3 ani

Inter se află pentru a 11-a oară într-o finală de cupă europeană. Pentru Simone Inzaghi, câștigarea trofeului ar reprezenta o premieră. El ar deveni primul antrenor italian al lui Inter care reușește așa ceva, având în vedere că celelalte trei trofee au fost obținute sub comanda argentinianului Helenio Herrera (1964 și 1965) și a portughezului Jose Mourinho (2010).

Guardiola, în schimb, a mai câștigat Champions League cu Barcelona, de două ori.

Manchester City - Inter, echipele probabile:

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Akanji - Stones, Rodri - Silva, Gundogan, De Bruyne, Grealish - Haaland
Antrenor: Josep Guardiola

Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Mkhitaryan, Calhanoglu, Dimarco - Martinez, Dzeko
Antrenor Simone Inzaghi

  • 7,5 kg cântărește trofeul Champions League, care este făcut din argint.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE