Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kanye West și-a cerut scuze comunităţii evreieşti pentru comentariile antisemite din 2022

Rapperul Kanye West a prezentat marţi scuze comunităţii evreieşti pentru remarcile sale antisemite care au stârnit numeroase critici, spunând că îşi cere iertare şi că regretă orice durere pe care cuvintele sale au cauzat-o, informează Reuters.

Artistul american, care şi-a schimbat numele în Ye, a stârnit indignare anul trecut prin mesajele sale ciudate publicate pe reţelele de socializare. Unul dintre mesaje părea să prezinte o svastică în interiorul Crucii lui David. De asemenea, rapperul i-a adus laude dictatorului nazist Adolf Hitler.

"Îmi cer iertare cu sinceritate în faţa comunităţii evreieşti pentru orice izbucnire de-a mea neplanificată .... Nu a fost intenţia mea de a răni sau de a lipsi pe cineva de respectul care i se cuvine şi regret foarte mult orice durere pe care aş fi putut-o provoca", a scris muzicianul, pe Instagram, în limba ebraică.

După ce Ye a făcut o serie de declaraţii antisemite în interviuri şi pe reţelele de socializare, a pierdut parteneriatul cu Adidas şi Gap pentru produsele din gama Yeezy. Comentariile sale de la acea vreme au dus, de asemenea, la restricţionarea conturilor lui de pe reţelele de socializare.

"Mă angajez să încep cu mine însumi şi să învăţ din această experienţă pentru a avea o mai mare sensibilitate şi capacitate de înţelegere în viitor", a scris Ye în mesajul său de marţi.

"Iertarea voastră este importantă pentru mine şi mă angajez să repar şi să promovez unitatea între oameni", a adăugat starul american.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE