Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Australia vrea să îi interzică lui Kanye West accesul pe teritoriul țării din cauza afirmațiilor antisemite

Un oficial guvernamental de rang înalt din Australia a anunțat că rapperului Kanye West i-ar putea fi refuzată viza din cauza afirmațiilor antisemite pe care le-a făcut recent în spațiul public. Luna trecută, cântărețul care ar suferi de probleme mentale a mărturisit că îl admiră pe Adolf Hitler și pe naziști în cadrul unui interviu acordat lui Alex Jones, un adept al teoriei conspirației, relatează Euronews.com.

Mai mult, Twitter i-a suspendat pagina lui Ye, după ce acesta a publicat o imagine în care a asociat svastica cu Steaua lui David.

De altfel, ministrul al Educației, Jason Clare, a reacționat după ce în presă au apărut informații potrivit cărora rapperul american Kanye West (Ye) vrea să viziteze familia noii sale iubite, Bianca Censori, în orașul Melbourne, săptămâna viitoare.

Clare a afirmat că nu știe dacă Ye a aplicat pentru a obține viza, însă a amintit că Austria a interzis accesul pe teritoriul țării în cazul unor persoane cu opinii antisemite.

"Mă aștept ca, în cazul în care va aplica (pentru viză), să treacă prin același proces și să răspundă la aceleași întrebări" (ca și alte persoane care au exprimat astfel de opinii), a declarat Clare pentru televiziunea Nine Network. Biroul acestuia a anunțat că nu poate comenta cazuri individuale, cum ar fi cel al lui Kanye West, din motive de confidențialitate.

Peter Wertheim, director al Consiliului Executiv al evreilor din Australia, s-a întâlnit marți (25 ianuarie) cu oficiali guvernamentali pentru a pleda în favoarea unei interdicții de intrare.

Kanye West și Bianca Censori s-au căsătorit recent, la mai puțin de două luni după ce rapperul american a finalizat procesul de divorț cu Kim Kardashian, a relatat în urmă cu două săptămâni publicația americană TMZ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE