Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jurnalista rusă Maria Ponomarenko, condamnată la șase ani de închisoare pentru că a povesti despre atacul asupra teatrului din Mariupol

Jurnalista rusă Maria Ponomarenko, condamnată la șas ani de închisoare pentru că a povesti despre atacul asupra teatrului din Mariupol.

Un tribunal din Siberia a condamnat-o pe jurnalista rusă Maria Ponomarenko la șase ani de închisoare în temeiul așa-zisei lege a știrilor false despre Kremlin, în urma unei postări pe rețelele sociale despre eatacul rusesc asupra teatrului din Mariupol, din martie anul trecut, potrivit Politico.

Tribunalul din Barnaul, Siberia „a condamnat-o pe jurnalista RusNews Maria Ponomarenko la șase ani de închisoare”, a scris RusNews pe canalul său Telegram, adăugând că i se va interzice, de asemenea, activități jurnalistice timp de cinci ani.

Jurnalista, condamnată pentru o postare pe Telegram

Publicația a spus că dosarul se referă la o postare a lui Ponomarenko pe Telegram în care vorbește despre atacurile aeriene ale Rusiei din martie 2022, la un teatru din Mariupol din Ucraina, unde au fost uciși sute de civili care adăposteau.

Amnesty International a numit-o o „crimă de război clară” din partea forțelor ruse. Kremlinul a negat responsabilitatea pentru atacurile aeriene, în ciuda numeroaselor relatări ale martorilor oculari care spun contrariul.

O instanță districtuală a găsit-o pe Ponomarenko, care a fost arestată în aprilie, vinovată de încălcarea unei legi adoptate de președintele rus Vladimir Putin la scurt timp după lansarea invaziei sale în Ucraina, care incriminează „diseminarea publică a informațiilor false cu bună știință” despre acțiunile armatei ruse. Include pedepse de până la 15 ani de închisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE